Daňovú ľútosť treba podľa strany SaS zrušiť, podporuje daňové úniky

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:21 • 2 min
Daňovú ľútosť treba podľa strany SaS zrušiť, podporuje daňové úniky

BRATISLAVA - Takzvaná daňová ľútosť podporuje podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) daňové úniky. Preto chcú predstavitelia liberálov v krátkom čase predložiť do Národnej rady SR návrh na jej zrušenie.

slovakia

left justify in out

"Je nemysliteľné, aby sa trestné konanie zastavilo na základe skutočnosti, že podozrivý z daňového podvodu daň dodatočne odvedie. Je to obdobné, akoby sme oslobodili zlodeja, keď ukradnutú vec poškodenému vráti, alebo násilníka, keď sa obeti ospravedlní,“ uviedli predstavitelia SaS v stanovisku.


Trestná legislatíva musí podľa SaS pôsobiť na potenciálnych páchateľov odstrašujúco, a nie ich k protiprávnemu konaniu nabádať tým, že im umožňuje vyviniť sa zo závažných trestných činov formou účinnej ľútosti.

 

"Vieme si predstaviť, že dodatočné zaplatenie dane môže byť vnímané ako poľahčujúca okolnosť, lebo štát získa peniaze a zároveň ušetrí zdroje na trestnom konaní. K tomuto rozhodnutiu nás vedú aktuálne informácie o vysokých vkladoch slovenských občanov vo švajčiarskych bankách, ako aj pribúdajúce zistenia okolo kauzy Panama Papers,“ uzavrelo vedenie strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies