Daňovák pomáhal firmám s odpočtami DPH za 400-tisíc

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 12:32 • 2 min
Daňovák pomáhal firmám s odpočtami DPH za 400-tisíc

BRATISLAVA – Pracovník Finančnej správy pomáhal firmám uplatniť si nezákonne nadmerné odpočty na DPH, spolu za takmer 400-tisíc eur. Policajti Vladimíra B. tento týždeň zatkli.

slovakia

left justify in out

Agentúra SITA o jeho zadržaní informovala v stredu 19. júna. „Išlo o neautorizované zásahy do informačného systému Finančnej správy, kde vytváral formuláre, ktorými sa snažil legalizovať fiktívne transakcie počas výkonu daňovej kontroly. Tým maril výkon kontroly a snažil sa dosiahnuť, aby si spoločnosti mohli uplatniť nadmerné odpočty na DPH, ktorých hodnota bola 400-tisíc eur,“ povedal na dnešnej tlačovej besede prezident Finančnej správy František Imrecze. Vyplateniu nadmerných odpočtov podľa neho zabránili. „Škoda v tomto prípade nenastala,“ dodal.

Ako informoval policajný prezident Tibor Gašpar, policajtov k obvinenému priviedol iný veľký prípad daňových podvodov, ktorým sa zaoberajú. „Polícia vedie trestné stíhanie 45 osôb v závažnej daňovej trestnej veci a v rámci vyhodnocovania dôkazov sme natrafili na tento trestný čin,“ povedal Gašpar s tým, že zamestnanec vtedy Daňového riaditeľstva pracoval na oddelení medzinárodnej administratívnej spolupráce. „Kontrola miestneho daňového úradu, konkrétne v Sobranciach, dostala nepresné údaje o tom, že obchodné operácie v súvislosti s Českou republikou boli v poriadku,“ vysvetlil policajný prezident. 

Vyšetrovateľ obvinil okrem Vladimíra B. ešte dvoch ľudí. Údajného šéfa spomínanej skupiny 45 osôb, a potom sprostredkovateľa medzi ním a Vladimírom B. Hrozí mu väzenie desať až dvadsať rokov, stíhať ho chcú väzobne. Podľa Gašpara zasiahol do systému ešte v ďalších minimálne 13 prípadoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies