Aktualizované Danko sa na dnešnom rokovaní Koaličnej rady nezúčastní!

NETKY.SK • 15 August 2017, 10:15 • 2 min
Aktualizované Danko sa na dnešnom rokovaní Koaličnej rady nezúčastní!

BRATISLAVA - Predseda SNS Andrej Danko nepríde dnes na rokovanie Koaličnej rady.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie agentúry SITA v pondelok večer to oznámil partnerom cez esemesku.

Koaliční partneri mali rokovať pôvodne už v piatok na úrade vlády, predseda SNS Andrej Danko však presadil, že sa stretnú v parlamente. Pre vysokú teplotu premiéra Roberta Fica bolo piatkové stretnutie zrušené, ďalší termín bol dnes o 19:00.

Koaličná kríza vznikla vypovedaním Koaličnej zmluvy zo strany Slovenskej národnej strany (SNS).

 

Národniarov údajne rozladili včerajšie výroky vládneho Smeru, ktorí kritizovali SNS. Konkrétne ide o výroky vicepremiéra Petra Pellegriniho, ministra práce Jána Richtera a podpredsedu parlamentu Martina Giváča.

 

Danko údajne vníma tieto vyjadrenia ako účelové špinenie jeho strany. "Šéf SNS je momentálne na ceste do Bratislavy z Talianska, kde strávil víkend. Podpredseda parlamentu Béla Bugár sa svojho koaličného partnera pokúsi hneď po pristátí presvedčiť, aby komunikovali. Ak dnes koaličná rada nezasadne, Bugár s Ficom budú chcieť reagovať minimálne tlačovou správou," dodáva pluska.sk.

 

SNS avizovalo, že chce aby sa stretnutie lídrov uskutočnilo budúci týždeň, keď sa situácia aj zlé nálady politikov trochu upokoja. Zároveň navrhli nový termín, budúcu stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies