Danko popiera špekulácie, že chce vo vedení polície svojho človeka

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 14:52 • 2 min
Danko popiera špekulácie, že chce vo vedení polície svojho človeka

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko nevylučuje zmeny na rôznych postoch v štátnej správe. Popiera však špekulácie, že SNS chce svojho človeka vo vedení polície. Spomína sa výmena policajného viceprezidenta, kde by údajne Danko chcel šéfa odboru špecializovaných služieb policajného prezídia Jaroslava Malíka.

slovakia

left justify in out

"Koaličná rada nepristupovala k diskusiám o nominantoch na jednotlivých finančných a daňových úradoch či v policajných zložkách. Naším cieľom bude odpolitizovávať štátnu správu. Popieram mediálne špekulácie, ale nemôžem vylúčiť, že v jednotlivých postoch bude dochádzať k zmenám," reagoval na medializované informácie ohľadom zmien vo vedení polície.

 

Dodal, že ak bude dochádzať k zmenám, pôjde o obmeny, ktoré majú pomôcť systému a zabezpečovať ich budú zodpovední ministri. Týka sa to podľa neho aj nominácie v Slovenskej informačnej službe či inde. Šéf parlamentu a národniarov trvá na tom, že musí byť garantovaná nestrannosť inštitúcií, zvlášť pokiaľ ide o políciu. "Je to dôležité pre vyšetrovanie jednotlivých káuz," doplnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies