Po čínskej lekárke, ktorá informovala o koronavíruse ako prvá, sa zľahla zem

NETKY.SK • 7 Apríl 2020, 21:36 • 2 min
Po čínskej lekárke, ktorá informovala o koronavíruse ako prvá, sa zľahla zem

Koronavírus sa šíri po Zemi už niekoľko mesiacov. Najhoršie je teraz na tom Európa a USA. V Číne a Južnej Kórei údajne už majú za sebou vrchol, avšak dá sa tu očakávať ešte druhá vlna nákazy. Medzi prvými lekármi, ktorí o novom koronavíruse v Číne informovali, bola aj Ai Fen. Dnes však nikto netuší, kde sa nachádza.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spozorovanie nových symptómov

Táto čínska medička, vedúca pohotovosti v Centrálnej nemocnici vo Wu-chane, spozorovala u svojho pacienta príznaky, ktoré sa nezlučovali s typickým ochorením. Dokonca sa odhodlala na sociálnej sieti WECHAT (komunikácia medzi doktormi v Číne) upozorniť, že sa blíži nový druh vírusu, na ktorý ešte neexistuje liečba. V karte daného pacienta stála diagnóza "SARS koronavírus". Daily Mail uviedol, že po tomto zverejnení sa dočkala lekárka od vedenia nemocnice veľmi tvrdých slov.

 

img

 

Upozornenie kolegov

Doktorka Ai Fen to nechcela nechať len tak, a upozornila svojich kolegov hneď na niekoľko takýchto prípadov. Medzi nimi bol aj oftalmológ Li Wenliang, o ktorom sa už dnes vie, že boj s vírusom prehral.  

 

Šírenie vírusu sa už nedalo zastaviť

To všetko sa odohrávalo v čase, kedy ľudstvo o žiadnom koronavíruse ani netušilo. Pacientov s rovnakými príznakmi, ktorí nereagovali na liečbu však pribúdalo, a už nebolo možné udržať to pod kontrolou. Vírus sa medzi ľuďmi začal šíriť veľmi rýchlo. Nepomáhala už ani cenzúra.

 

img

 

Dôkaz? 

Miesto súčasného pobytu medičky Ai Fen nie je doteraz známe, pretože poskytla rozhovor čínskemu magazínu RENWU, v ktorom podrobne opísala pokusy štátnych úradov zadržať šírenie informácii o novom koronavíruse, ktorý je už momentálne rozšírený v 180 krajinách sveta. Interview bolo dôkazom, že Čína o novej hrozbe vedela, no nechcela to svetu povedať.

 

Rozhovor sa podarilo zachrániť

Rozhovor bol už miestnymi úradmi takmer odvšadiaľ stiahnutý, avšak niektorým IT expertom sa podarilo spraviť úmyselné preklepy, aby ho tak automatické systémy cenzúry, ktoré sa v krajine bežne používajú, nestiahli úplne. Jeho kópie sa šírili aj cez emodži, preložené boli do elfštiny (Pán Prsteňov), Braillovho písma či morzeovky. Originál celého rozhovoru, tak ako bol uverejnený v časopise RENWU, ponúkame tu (originál je v čínštine, ale stránka ponúka preklad aj do angličtiny či slovenčiny).

 

img

 

Jej kolegu miestne orgány zatkli 

Viacerí vedci aj široká verejnosť sa domnievajú, že následné záhadné zmiznutie doktorky Ai Fen, má na svedomí Čína. Nebol to však jediný prípad v krajine. Už spomínaný oftalmológ Li Wenliang, bol ešte pred svojou smrťou, zatknutý za to, že medzi svojimi kolegami šíril informácie o novom víruse, ktoré mu poskytla práve doktorka Ai Fen. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa #𝒦ℐℛ𝒮𝒯ℐ (@kirstihaak),

 

"Niesom žiadny donášač, som človek, ktorý upozornil na situáciu," Ai Fen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona