Ďalšie zemetrasenie v Čile: Museli evakuovať prezidentku!

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 06:31 • 2 min
Ďalšie zemetrasenie v Čile: Museli evakuovať prezidentku!

SANTIAGO - Prívalové vlny cunami dorazili na pobrežie Čile po silnom zemetrasení s magnitúdou 7,6, ktoré zasiahlo sever krajiny v stredu večer. Nie sú však hlásené žiadne obete, zranenia ani škody na infraštruktúre. Informovali o tom dnes čilské námorné sily, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tichomorské centrum varovania pred cunami oznámilo, že vlny dosahovali na severnom pobreží Čile výšku 0,7 metra.
      

Zemetrasenie si vyžiadalo vydanie varovaní pred cunami a tiež evakuácie obyvateľstva na pobreží Čile i v susednom Peru - varovanie pred cunami platné pre Čile a Peru je teraz však už zrušené.
      

Najnovšie zemetrasenie bolo aj najsilnejším zo série dotrasov, ktoré nasledovali po obrovskom a ničivom zemetrasení s magnitúdou 8,2, ktoré otriaslo pevninou v utorok 1. apríla a usmrtilo najmenej šesť ľudí v oblasti. Vlny cunami boli vtedy vysoké dva metre a nespôsobili žiadne väčšie škody.
      

Prezidentku Michelle Bacheletovú, ktorá išla do oblasti utorkového zemetrasenia skontrolovať škody, museli v stredu večer takisto evakuovať z hotela v meste Arice, informovali miestne médiá.
      

K novému zemetraseniu došlo 19 kilometrov južne od prístavného mesta Iquique v pomerne malej hĺbke 20 kilometrov, informoval ešte Americký geofyzikálny inštitút (USGS).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies