Ďalší výbuch v pakistanskom Pešávare; zahynulo najmenej 29 ľudí

NETKY.SK • 29 September 2013, 10:03 • 2 min
Ďalší výbuch v pakistanskom Pešávare; zahynulo najmenej 29 ľudí

PEŠÁVAR - Bomba vybuchla v zaparkovanom aute, ktorú aktivovali na diaľku. Medzi obeťami je najmenej šesť detí a dve ženy.

slovakia

left justify in out

Najmenej 29 obetí si vyžiadala dnešná explózia nálože ukrytej v aute blízko policajnej stanice v meste Pešávar na severozápade Pakistanu. Informovala o tom agentúra AP.

Policajné zdroje uviedli, že vybuchla bomba v zaparkovanom aute, ktorú aktivovali na diaľku. Medzi obeťami je najmenej šesť detí a dve ženy. Vyše 70 ďalších ľudí utrpelo zranenia a previezli ich do najbližších nemocníc. Viacero zranených bolo v kritickom stave.

Pešávar sa dejiskom smrtiaceho bombového útoku stal aj minulý týždeň. Polícia spresnila, že nálož explodovala zhruba 300 metrov od katolíckeho kostola, kde dvaja samovražední atentátnici minulý týždeň pripravili o život 85 ľudí.

Podľa agentúry DPA si dnešný výbuch vyžiadal 31 obetí a bomba vybuchla pri trhovisku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies