Ďalší prieskum ukázal výrazný prepad obľúbenosti prezidenta Miloša Zemana

NETKY.SK • 8 December 2014, 13:29 • 2 min
Ďalší prieskum ukázal výrazný prepad obľúbenosti prezidenta Miloša Zemana

PRAHA - Prieskum spoločnosti TNS Aisa poukázal na výrazný pokles obľúbenosti prezidenta Miloša Zemana. Z výsledkov prieskumu vyplýva, že s jeho postojmi a politikou nesúhlasia ani jeho predchádzajúci voliči.

slovakia

left justify in out

Zeman oproti marcu roku 2013 prišiel na popularite o takmer 14 percent bodov. Podľa prieskumu TNS Aisa, ktorý zverejnila Česká televízia, takmer štvrtina Zemanových priaznivcov uviedla, že by sa teraz rozhodla ho nevoliť, a desatina by sa na voľbách nezúčastnila. Doterajšie Zemanove pôsobenie v úrade by najviac opýtaných, a to 28 percent, teraz oznámkovalo trojkou. Štvorku by mu dalo 25 percent ľudí a rovnaké množstvo päťku. Jednotku by Zemanovi za jeho pobyt na Hrade dalo šesť percent ľudí, podľa 15 percent opýtaných by to bolo na dvojku. Na otázky odpovedalo 1200 respondentov. Prieskum sa uskutočnil od 22. do 28. novembra, teda potom, čo tisíce ľudí protestovali proti Zemanovým postojom.

 

Rekordný prepad dôvery v prezidenta zaznamenal aj novembrový prieskum CVVM. Podľa neho mu vtedy dôverovalo 37 percent ľudí, ešte v októbri to pritom bolo 58 percent. Šlo o prepad dôvery o 21 percentuálnych bodov počas jedného mesiaca. 

 

Kritici prezidentovi vyčítajú jeho vyjadrenia o ukrajinskej kríze, príliš veľké porozumenie pre ruskú pozíciu, pri svojej návšteve Číny nebránil ľudské práva a z cesty sa vrátil lietadlom prenajatým súkromnou firmou. Najväčšiu kritiku však vyvolal svojím rozhovorom pre Český rozhlas, v ktorom niekoľkokrát použil vulgárne výrazy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies