Ďalší favorit odstúpil z Tour de France: Contador po páde v 10. etape skončil

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 16:18 • 2 min
Ďalší favorit odstúpil z Tour de France: Contador po páde v 10. etape skončil

PARÍŽ - Španielsky cyklista Alberto Contador utrpel ťažký pád v pondelňajšej 10. etape Tour de France, pričom si zranil koleno a odstúpil zo slávnych pretekov. Po Britovi Chrisovi Froomeovi je tak už druhým z najväčších favoritov na celkový triumf, ktorý tohtoročné podujatie nedokončí.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný víťaz Tour spadol na zjazde z druhej horskej prémie Petit Ballon asi 95 km pred cieľom pondelňajšej trasy z Mulhouse do La Planche des Belles Filles. Následne mu museli krvavé zranenie niekoľko minút ošetrovať traťoví lekári. Aj keď mu prišli na pomoc spolujazdci z tímu Tinkoff-Saxo, postupne nabral vyše štvorminútovú stratu na pelotón. Približne 80 km pred cieľom, na ďalšej horskej prémii Col du Platzerwasel vzdal svoju snahu dotiahnuť sa do hlavnej skupiny, zosadol z bicykla a nastúpil do tímového auta.
      

"Po tom, čo dostal lekárske ošetrenie a nový bicykel, Alberto ihneď pokračoval ďalej, aby znížil stratu. No to mu sťažil náročný horský terén a vysoká rýchlosť pelotónu. Po 20 km stíhacej jazdy už nebol schopný pokračovať a pre zranenie kolena odstúpil," informovalo vedenie stajne Tinkoff-Saxo.
      

"Zotav sa a dúfam, že ťa uvidím na Vuelte," Froome podporil Contadora prostredníctvom príspevku na Twitteri. Obhajca trofeje sa rozlúčil s tohtoročnou Tour už v 5. etape po viacerých pádoch a so zlomeninou ľavého zápästia a pravej ruky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies