Dalajláma vzdal hold drahému priateľovi Nelsonovi Mandelovi

NETKY.SK • 6 December 2013, 08:51 • 2 min
Dalajláma vzdal hold drahému priateľovi Nelsonovi Mandelovi

NAÍ DILLÍ - Tibetský duchovný vodca dalajláma zaslal kondolenčný list rodine zosnulého Nelsona Mandelu, v ktorom ho označil za "veľkého lídra, ktorého pevné a nezlomné odhodlanie zohralo kľúčovú úlohu pri zabezpečení mieru a zmierenia počas transformácie Juhoafrickej republiky po páde režimu apartheidu".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tibetský duchovný vodca vo svojom liste napísal, že jemu osobne bude chýbať vzácny priateľ, s ktorým sa chcel ešte stretnúť, a ku ktorému prechovával veľký obdiv a úctu. "Bol to odvážny a zásadový muž s nespochybniteľnou integritou, veľký človek, niekto, o kom sa dá oprávnene povedať, že prežil zmysluplný život".

Mandelov duch tu s nami zostane aj po jeho fyzickom odchode a svoj hold mu najlepšie vzdáme tak, že urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme prispeli k jedinečnosti ľudskosti, uvádza sa na oficiálnej webovej stránke tibetského duchovného vodcu, uvádza sa na internetovej stránke dalajlámu, kde sú uverejnené úryvky z listu príbuzným Nelsona Mandelu, z ktorých citovala agentúra DPA.

Niekdajší bojovník proti apartheidu a neskôr prvý černošský prezident Juhoafrickej republiky (1994-99), laureát Nobelovej ceny za mier Nelson Mandela zomrel vo štvrtok vo veku 95 rokov v kruhu svojej rodiny. V televíznom prenose to neskoro večer oznámil prezident Zuma. V JAR vyhlásili desaťdňový štátny smútok a k domu, kde Mandela zomrel, začali spontánne prichádzať jeho stúpenci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies