Dajte zbohom mastnej pleti

NETKY.SK • 25 November 2013, 10:13 • 2 min
Dajte zbohom mastnej pleti

BRATISLAVA – Máte mastnú pleť? Tak vám veru nie je čo závidieť. Starostlivosť o ňu býva náročná a často mastnú pleť sprevádza nevzhľadné akné. A je jedno či ste práve dostali občiansky preukaz, alebo ste oslávili tridsiatku.

slovakia

left justify in out

Útechou vám môže byť dlhodobý mladistvý vzhľad. Vaša pleť starne pomalšie. Takže zatiaľ čo kamarátky, ktorým ste nedávno závidela alabastrovú tvár, sa stretávajú s vráskami a snažia sa ich vyhladiť všetkými možnými prostriedkami, vám ako by sa kúzelne vyhýbali. Vďaka silnej tukovej vrstve, ktorá je aj pôvodcom vyrážok, pleť starne pomalšie. Má totiž dostatok vlastného ochranného filmu, a teda nie je potreba ho dodávať vo forme krému.

Kričala ste niekedy zúfalstvom pri pohľade do zrkadla, prečo zrovna vy musíte mať mastnú pleť? Príčina je vlastne úplne jednoduchá: patríte medzi ženy s väčším množstvom mužského hormónu testosterónu.

Starostlivosť o mastnú pleť nie je jednoduchá, ale nie je to zase nič, čo by ste nezvládli. Pred spaním je potreba tvár dôkladne zbaviť nečistôt pomocou kozmetického mydla. Môžete si tiež, ako jedna z mála, dovoliť dočistenie pomocou pleťovej vody s obsahom alkoholu. Na noc naneste nočný krém určený pre mastnú pleť, ale vďaka prirodzenej vrstve tuku ani ten nemusí byť.

Ráno pokožku znova dôkladne vyčistite a použite hydratačný krém pre mastnú pleť. Vaša pleť rozhodne neohrdne ani peelingom raz za týždeň. Ak použijete prípravok s jemnými časticami, zbavíte kožu nepríjemného lesku.

Asi najväčší problém, ktorý každá žena s mastnou pleťou musí riešiť, je akné. A to môže byť beh na dlhú trať. Spôsob, ako sa úplne a navždy zbaviť nepekných vyrážok, bohužiaľ neexistuje, aj keď sa nám to napríklad reklama snaží nahovoriť. Je dovolené pravidelné čistenie a odstraňovanie bieleho mazu, ale aj to má svoje pravidlá. Základom sú dokonale čisté a krátke nechty, pleť, ktorá je ošetrená naparením alebo teplým obkladom z rumančeka, a vytláčať môžete iba pomocou kozmetického obrúsku. Ak budete dodržiavať tieto pravidlá, nemali by sa vyrážky ďalej šíriť. Po každom takomto čistení použite pleťovú vodu s alkoholom, ktorá stiahne póry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies