Daimler vybuduje v Poľsku závod na výrobu motorov

NETKY.SK • 13 Október 2016, 14:39 • 2 min
Daimler vybuduje v Poľsku závod na výrobu motorov

VARŠAVA - Nemecká automobilka Daimler vybuduje v juhozápadnom Poľsku závod na výrobu motorov novej generácie v hodnote 500 mil. eur. Firma o tom informovala vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Markus Schäfer, člen vedenia firmy Mercedes-Benz, ktorá je dcérou spoločnosti Daimler, uviedol, že závod dosiahne svoju plnú výrobnú kapacitu v roku 2020 a bude produkovať státisíce motorov pre rôzne modely automobilky Mercedes.


Schäfer odhaduje, že závod v meste Jawor vytvorí stovky pracovných miest a nepriamo ďalšie tisíce pracovných pozícií vzhľadom na potrebu podporných služieb v regióne. Poľská premiérka Beata Szydlová uviedla, že táto investícia je príkladom toho, ako Poľsko chce rozvíjať a modernizovať svoj priemysel a zároveň získavať zahraničných investorov. Závod v meste Jawor bude prvým výrobným podnikom firmy Mercedes-Benz v Poľsku. Výstavba závodu sa má začať v budúcom roku a výroba má odštartovať v roku 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies