Cyperský futbal na prahu zjednotenia

NETKY.SK • 5 November 2013, 16:47 • 2 min
Cyperský futbal na prahu zjednotenia

ZÜRICH - Po takmer štyridsiatich rokoch sa schyľuje k zjednoteniu futbalových zväzov rozdeleného Cypru. Prvým krokom by malo byť úplné uznanie Cyperskej tureckej futbalovej asociácie (CTFA) za člena Cyperskej futbalovej asociácie (CFA). S obsahom predbežnej dohody súhlasili predstavitelia oboch strán. Detaily by mala doladiť spoločná pracovná skupina.

slovakia

left justify in out

Za asistencie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a Európskej futbalovej únie (UEFA) sa rodí "vzťah založený na dôvere, vzájomnom rešpekte a dobrej vôli," uvádza sa v komuniké FIFA. Pri slávnostnom podpise dohody boli prítomní prezidenti FIFA a UEFA Sepp Blatter a Michel Platini. "Obe asociácie dnes celému svetu ukázali príklad, ako môže futbal stavať mosty a spájať ľudí aj po dlhoročnom konflikte," povedal Blatter.

Rozdelenie ostrova nastalo v roku 1974, keď Turecko okupovalo jeho sever v reakcii na prevrat s cieľom pripojiť ostrov ku Grécku. Severocyperskú tureckú republiku dodnes uznáva iba Turecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies