Cyperská loď na mori zachránila 84 utečencov, vrátane desiatok detí

NETKY.SK • 21 Október 2016, 15:19 • 2 min
Cyperská loď  na mori zachránila 84 utečencov, vrátane desiatok detí

NIKÓZIA - Cyperská pobrežná stráž zachránila 84 utečencov vrátane desiatok detí, ktorí sa vo vodách Stredozemného mora ocitli v núdzi. Stalo sa tak v dôsledku poruchy motora ich plavidla iba niekoľko kilometrov od menšieho prístavu Polis na severozápade ostrovnej krajiny, po ktorej vyslali migranti núdzové volanie.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes tamojšia rozhlasová stanica RIK i tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje. Všetci utečenci vyviazli bez ujmy na zdraví, ich plavidlo dnes ráno odtiahli do iného cyperského prístavu Latsi.

 

Podľa vlastných slov sa utečenci vydali na cestu z juhotureckého prístavu Mersin, pričom prevádzač-kapitán opustil plavidlo krátko pred dosiahnutím cyperských výsostných vôd a vrátil sa na inom plavidle do Turecka.

 

Cyprus zatiaľ nečelí masovému prílevu utečencov. V dvoch záchytných táboroch na ostrove žije okolo 600 migrantov, viac ako stovka ďalších sa nachádza na britských základniach na území krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies