Cyklón spôsobil dočasné prerušenie leteckej i trajektovej dopravy na Malte

NETKY.SK • 8 November 2014, 07:31 • 2 min
Cyklón spôsobil dočasné prerušenie leteckej i trajektovej dopravy na Malte

VALLETTA - Maltské medzinárodné letisko dnes do odvolania dočasne zrušilo všetku letovú prevádzku pre cyklón, ktorý zasiahol tento stredomorský ostrovný štát. Pristávaciu dráhu zakliesnili rôzne úlomky a konáre stromov, oznámila agentúra DPA, citujúc miestny denník Times of Malta.

slovakia

left justify in out

Z rovnakých príčin bola zastavená aj trajektová a automobilová doprava. Podľa tamojšieho meteorologického ústavu má búrlivé počasie pretrvať do sobotňajšieho rána, keďže cyklón sa pohybuje okolo celého ostrova. Smer cyklónu sa mení, pričom nárazy vetra dosahujú rýchlosť 60 uzlov (111 kilometrov za hodinu).
      

Polícia varovala motoristov, aby sa v záujme bezpečnosti vyhli nízko položeným lokalitám vzhľadom na povodne spôsobené prudkými zrážkami. Podobne nepriaznivé počasie hlásili aj z neďalekého talianskeho ostrova Sicília a africkej Líbye. Rovnaký cyklón sa sformoval nad Maltou aj v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies