Cyklistické majstrovstvá sveta aj bez Frooma

NETKY.SK • 9 September 2015, 12:34 • 2 min
Cyklistické majstrovstvá sveta aj bez Frooma

BURGOS - Chris Froome sa nezúčastní na tohtoročných majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde (19.- 27. 9.).

slovakia

left justify in out

Britský líder tímu Sky a víťaz tohtoročnej Tour de France sa nestihne zotaviť z pádu na pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorého následkom bola zlomená kostička v chodidle a predčasné odstúpenie. Podľa šéfa tímu tímu Sky Davida Brailsforda bude Froome mimo súťažného bicykla niekoľko týždňov.

"Tá zlomenina si vyžiada určitý čas hojenia. Jeho účasť na svetovom šampionáte je nepravdepodobná," vyhlásil Brailsford pre BBC.

Tridsaťročný rodák z kenského Nairobi Froome pôvodne figuroval v plánoch vedenia Sky pre tímovú časovku. Na majstrovstvách sveta sa pravidelne zúčastňoval od roku 2011, ale cestné preteky jednotlivcov ani raz nedokončil.

Okrem Frooma sa tento rok na MS do Richmondu nechystajú ani ďalšie prominentné mená z profipelotónu na čele so Španielom Albertom Contadorom, ktorý už ukončil sezónu, a tiež zranenými jazdcami - Švajčiarom Fabianom Cancellarom či Američanom Tejayom van Garderenom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies