Cyklista Tony Martin má pomliaždené pľúca, otras mozgu a zranený lakeť!

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 11:37 • 2 min
Cyklista Tony Martin má pomliaždené pľúca, otras mozgu a zranený lakeť!

BASTIA - Z hrôzostrašného pádu v závere 1. etapy stého ročníka slávnych cyklistických pretekov Tour de France obišiel najhoršie Nemec Tony Martin. Úradujúci majster sveta v časovke zo stajne Omega Pharma-Quick Step má podľa informácií jeho tímu pomliaždené pľúca, otras mozgu a zranený lakeť. Jeho štart v 2. etape je otázny. Medzi pretekármi, ktorí utrpeli pád, bol aj Slovák Peter Sagan, ktorý obišiel našťastie len s menšími zraneniami.

slovakia

left justify in out

Chaos v úvodnej etape spôsobil autobus tímu Orica GreenEdge, ktorý sa zasekol v cieli a len pár minút pred príjazdom cyklistov sa ho podarilo organizátorom posunúť preč. Medzitým však dostávali pretekári informácie, že sa cieľ posúva o tri kilometre skôr, čo spôsobilo veľký chaos. "Osem kilometrov pred cieľom sme pelotón informovali, že sa cieľ posúva o tri kilometre bližšie. Potom sa však podarilo dostať autobus z cieľa preč a oznámil som tímom, že cieľ sa nemení. Pelotón to vyrušilo," priznal riaditeľ pretekov Jean-Francois Pescheux. 

Sagan mal smolu

Po informácii, že sa cieľ posúva, začali cyklisti šprintovať, čo nakoniec vyústilo do hromadného pádu. Smolu mal aj Sagan, ktorý patril k favoritom na triumf v úvodnej etape. "Stihol by som sa vyhnúť, ale zozadu do mňa narazili ďalší pretekári a už sa nedalo nič robiť. Mám menšie zranenie, ale nie je to nič vážne," povedal v cieli Sagan slovenským novinárom. V balíku cyklistov, ktorí sa pádu nevyhli bol aj Španiel Alberto Contador, či Nemec André Greipel. Pádu sa tesne vyhol Brit Mark Cavendish, ktorý sa však nedostal potom k šanci na záverečný špurt. "Mal som šťastie," povedal Cavendish. Aj keď hromadný pád nastal mimo ochrannej zóny, ktorá je tri kilometre pred cieľom, organizátori sa rozhodli, že všetkým pretekárom zarátajú v cieli rovnaký čas ako mal víťaz. Organizátori sa nevyhli ostrej kritike. "Bol to neskutočný chaos a organizátori sa môžu hanbiť. Dostávali sme zmätočné informácie, ktoré sa každú chvíľu menili. Pretekárom sme oznámili, že sa cieľ posúva a začali šprintovať. Následne však autobus s cieľa odišiel a dali sme im novú informáciu. V tom chaose sa potom udial pád," povedal jeden zo športových riaditeľov stajne Saxo-Tinkoff Fabrizio Guidi.
Víťazom úvodnej etapy sa stal Nemec Marcel Kittel. Jazdec stajne Argos-Shimano tak na nedeľňajšiu 2. etapu z Bastie do Ajaccia, ktorá má 156 kilometrov, nastúpi v žltom tričku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies