Cyklista Dani Moreno z Kaťuše do Movistaru

NETKY.SK • 20 Október 2015, 11:47 • 2 min
Cyklista Dani Moreno z Kaťuše do Movistaru

MADRID - Cyklistický tím Movistar potvrdil príchod skúseného jazdca Daniho Morena z konkurenčnej Kaťuše. Tridsaťštyriročný Španiel podpísal s novým zamestnávateľom kontrakt na dva roky a bude dôležitým pomocníkom pre lídrov Naira Quintanu a Alejandra Valverdeho na pretekoch Grand Tour.

slovakia

left justify in out

Rodák z Madridu pôsobil v Kaťuši od roku 2011, pre odchod sa rozhodol údajne pre spor s krajanom Joaquimom Rodríguezom.

 

Dani Moreno súťaží v profesionálnej cyklistike od roku 2004, jeho najlepším výsledkom na podujatí Grand Tour je piate miesto z Vuelty 2012. Na pretekoch tohto rangu sa celkovo predstavil 15-krát. Je víťazom ardenskej klasiky Valónsky šíp z roku 2013, tento rok bol na monumente Okolo Lombardska druhý za Vincenzom Nibalim. Moreno je víťazom troch etáp na Vuelte zo sezón 2011 a 2013.

 

Movistaru sa pre budúcu sezónu upísali aj Carlos Betancur (predtým Ag2r La Mondiale), Jorge Aracas a Nelson Oliveira (Lampre-Merida). Španielsky tím obhájil vlaňajší triumf v hodnotení UCI s Valverdem opäť na čele individuálneho rebríčka. Informácie priniesol portál cyclingnews.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies