Cudzinec sa stratil v našom lese, policajti ho našli

NETKY.SK • 1 Január 2017, 14:25 • 2 min
Cudzinec sa stratil v našom lese, policajti ho našli

BRATISLAVA/ŽILINA - Policajti v mrazivom počasí a náročnom teréne vypátrali strateného Francúza. Ako informoval agentúru SITA žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijal v sobotu 31. decembra pred 19:00 oznámenie, že niekde medzi Brodnom a Vraním (mieste časti Žiliny), na kopci Rochovica, sa stratil muž - cudzinec, ktorý telefonoval na tiesňovú linku 112.

slovakia

left justify in out

Po prijatí oznámenia sa policajtka telefonicky skontaktovala so strateným mužom, aby zistila, kde sa nachádza. Ten policajtke uviedol, že bol na turistike v lese, stratil sa a je mu zima. Priblížil lokalitu, v ktorej sa nachádza, spomenul strmú priepasť a železnicu. Do opísanej lokality boli vyslané hliadky, policajti použili svetelné výstražné zariadenie a policajtka bola v neustálom telefonickom kontakte so strateným mužom. Ten v diaľke spozoroval modro-červené svetlá. Policajtka usmernila policajné hliadky, aby sa presunuli do obce Rudinka (okres Kysucké Nové Mesto).

 

Mužovi povedala, aby svietil svetlom z mobilného telefónu. Policajti pri vchádzaní do obce Rudinka spozorovali v diaľke nad skalným previsom blikajúce svetlo. Hliadky následne aj za pomoci občanov obce Rudinka začali prehľadávať les. "Asi po hodine pátrania, okolo 20:15, policajti 27-ročného Francúza našli nad skalným previsom, pričom mal nohy zakliesnené o strom. Viditeľné zranenia nemal, bol pri vedomí, komunikoval, ale javil známky podchladenia a bol dezorientovaný," uviedol Moravčík. Policajti mužovi poskytli prvú predlekársku pomoc a pomohli mu zísť do obce, kde si ho už prevzali zdravotníci.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies