Modlitby, ktoré Boh zaručene vypočuje

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 07:53 • 2 min
Modlitby, ktoré Boh zaručene vypočuje

Modlitba je otvorený rozhovor s Bohom, počas ktorého sa zlé nahrádza dobrým, staré novým a nezdravé zdravým.

slovakia

left justify in out

Skutočná modlitba dáva väčšiu radosť, než akú človek získava pri pití vína, a zanecháva duševnú silu, ktorú nezlomí ani nešťastie veľké ako hora. Človek v nej vyjadruje všetko, čo by chcel, čo stratil a z čoho sa mu ťažšie dýcha. Boh počuje, ale nie vždy vypočuje.

 

Ponechá si tajomstvo
Niekedy je túžba nenaplnená, lebo by z jej naplnenia plynula len bolesť, a niekedy Boh svoje počínanie nevysvetlí. Ponechá si ho ako tajomstvo, a odhalí ho až vtedy, keď sa skončí pozemská púť. Sú však určité prosby, ktoré nikdy nezostanú bez odozvy. Ktokoľvek ich prednesie v pravde a v pokore, môže sa spoľahnúť, že sa dočká odpovede.

 

Odpusť mi
Nikto nie je bez viny, to je celkom isté. Každý sa dopúšťa chyby a občas je vina hlbšia než oceán. Keď sa ale predstúpi pred Boha a požiada sa o odpustenie, On vonkoncom nikdy nepovie nie. Naopak, s radosťou dá milión ráz šancu, očistí dušu a zbaví ju hanby. Navyše sa nestane, žeby hriech v budúcnosti pripomenul v snahe ublížiť či ponížiť. V milosrdenstve je neprekonateľný a zachádza tak ďaleko, že nielen odpúšťa, ale na previnenie si viac nepamätá. To je ozajstná láska.

 

Pravda
Najhoršie klamstvo je sebaklam. Ničí, nasádza na oči čierne okuliare a oberá o čas, ktorý by sa mal tráviť plnohodnotne. V nahováraní falošných právd je človek majster, vie si obhájiť aj neobhájiteľné a je nesmierne zbehlý v zbieraní si argumentov. Skôr či neskôr sa však vždy dostaví akýsi zvláštny pocit, že čosi nie je v poriadku. Môže mať podobu výčitky svedomia, ukazuje sa ako nepokoj alebo zdvíha varovný prst blízke aj vzdialené okolie. Preto je vždy najlepšie popýtať o radu Boha. Ak ho niekto požiada o otvorenie očí a poznanie pravdy, zaručene mu bude vyhovené.

 

Sila
Boh jakživ nesľúbil, že žitie bude ľahké ako pierko a že sa v očiach každý deň odzrkadlí len smiech. Nie, dal jasne najavo, že nastane nejedno ťaživé obdobie, v ktorom potečú slzy, dolámu sa sny a šťastie sa skryje tak ďaleko, až sa bude zdať úplne stratené. Vtedy je dôležité myslieť na toho, kto neopustí a nezabudne. Nech sa v modlitbe povie túžba, aby trpiaci získal silu a naučil sa aj z bolesti čosi užitočné. Boh je odborník na nemožné a nakoniec spôsobí, že z najhoršieho si človek odnesie nezaplatiteľnú skúsenosť plnú odvahy, múdrosti a nekončiacej sa nádeje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies