ČSSD musí vyplatiť bývalému advokátovi vyše 320 miliónov korún

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 07:06 • 2 min
ČSSD musí vyplatiť bývalému advokátovi vyše 320 miliónov korún

PRAHA - Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) musí zaplatiť svojmu bývalému advokátovi Zdeňkovi Altnerovi vyše 320 miliónov korún (11,8 milióna eur) za služby pri zastupovaní strany v spore o budovu Ľudového domu na Hybernskej ulici v Prahe, ktorý je súčasným sídlom tohto politického subjektu.

slovakia

left justify in out

Právoplatne o tom rozhodol vo štvrtok pražský mestský súd, ktorý cituje webový portál Novinky.cz.

 

"Toto rozhodnutie bude nepochybne znamenať výrazný zásah do hospodárenia sociálnej demokracie. Požiadal som dnes podpredsedu strany Martina Starca, aby pripravil návrh úsporných opatrení, ktoré budeme musieť zrealizovať tak, aby sme mohli reagovať na rozhodnutie súdu," vyhlásil Sobotka, ktorý je na pracovnej ceste v USA.

 

"Sociálna demokracia sa počas svojej vyše 130-ročnej histórie vyrovnala s celým radom závažných problémov. Som presvedčený, že zvládneme aj tento," dodal český ministerský predseda. Kauza Altner je podľa neho neblahým dedičstvom z 90. rokov - z čias predsedníctva Miloša Zemana -, s ktorým sa ČSSD musí vyrovnať.

 

Altner sa so sociálnymi demokratmi súdil niekoľko rokov. Po úspechu v spore o Ľudový dom sa domáhal od strany sumy 145 miliónov korún. Verdikt z roku 2004 mu priznal 18,5 milióna korún, proti tomu sa však obe strany odvolali. Mestský súd v Prahe teraz rozhodol, že suma so zmluvnou pokutou za omeškanie predstavuje viac ako 320 miliónov korún.

 

Altner prostredníctvom svojho zástupcu uviedol, že je s rozhodnutím súdu spokojný. ČSSD ho zatiaľ neskontaktovala, očakáva však, že strana s tým nebude dlho otáľať. "Doručením rozsudku obom stranám nadobúda (verdikt) právoplatnosť. A potom už nabieha lehota, dokedy majú zaplatiť," spresnil Altnerov zástupca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies