ČSSD, ANO a KDU-ČSL podpísali koaličnú zmluvu

NETKY.SK • 6 Január 2014, 14:56 • 2 min
ČSSD, ANO a KDU-ČSL podpísali koaličnú zmluvu

PRAHA - Predseda ČSSD Bohuslav Sobotka povedal, že po jednom exemplári zmluvy si odnesú koaličné strany a jeden odovzdá prezidentovi Milošovi Zemanovi.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia ČSSD, ANO a KDU-ČSL - dnes v Prahe podpísali koaličnú zmluvu, ktorá sa v Poslaneckej snemovni oprie o 111 hlasov poslancov. Slávnostný akt sa uskutočnil 72 dní od volieb a v priamom prenose ho prenášala Česká televízia.

Štyri vyhotovenia zmluvy podpísali predsedovia strán Bohuslav Sobotka (ČSSD), Andrej Babiš (ANO) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a predsedovia parlamentných klubov ČSSD a ANO, Roman Sklenák a Jaroslav Faltýnek a prvý podpredseda KDU-ČSL a budúci minister poľnohospodárstva Marian Jurečka.

B. Sobotka povedal, že po jednom exemplári zmluvy si odnesú koaličné strany a jeden odovzdá prezidentovi Milošovi Zemanovi. Zmluva podľa jeho slov obsahuje programovú časť a prílohu, ktorá definuje rozdelenie zodpovednosti za obsadenie kresiel vo vláde.

Po podpísaní zmluvy bude nasledovať spoločná tlačová konferencia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies