ČSA prerobili vlani takmer miliardu korún

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 10:49 • 2 min
ČSA prerobili vlani takmer miliardu korún

PRAHA - České aerolínie (ČSA) aj po výraznom zoštíhlení hospodária so stratou. Letecká spoločnosť vlani prerobila 922 miliónov korún (33,55 milióna eur) pri tržbách vo výške 13,3 miliardy Kč.

slovakia

left justify in out

Ide o najhorší výsledok od roku 2009. V predchádzajúcich rokoch však jej výsledky skresľovalo rozpredávanie majetku, ktoré pomáhalo ČSA prežiť. Informuje o tom na svojej internetovej stránke český denník Mladá fronta Dnes.

 

Prevádzkový výsledok ČSA za rok 2013 bol ešte horší - strata 993 miliónov Kč. Vyplýva to z údajov, ktoré ČSA zverejnili v pozvánke na dnešné valné zhromaždenie. "Výsledky odrážajú dlhodobo nepriaznivú situáciu v leteckej doprave v Európe," uviedol hovorca Dan Šabík. Kompletné výsledky český dopravca už niekoľko rokov po sebe zverejňuje až na konci ďalšieho roka.

 

Vlani získali podiel v ČSA kórejská spoločnosť Korean Air a neskôr aj česká letecká spoločnosť Travel Service. Po schválení protimonopolným úradom budú mať súkromníci v českých aerolíniách majoritu. Podľa Šabíka by sa mal ich vstup na hospodárskych výsledkoch firmy prejaviť až budúci rok.

 

Zlé výsledky viedli už vlani k čiastočnej personálnej výmene na cele ČSA. Skončil napríklad šéf obchodu Jiří Marek, odchod oznámil aj šéf aerolínií Philippe Moreels, ktorý zatiaľ na čele firmy ešte zostáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies