Cristiano Ronaldo venoval svoje dva góly zosnulému Eusébiovi

NETKY.SK • 7 Január 2014, 10:16 • 2 min
 Cristiano Ronaldo venoval svoje dva góly zosnulému Eusébiovi

MADRID - Portugalský futbalový útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo venoval svoje dva presné zásahy z pondelkového duelu najvyššej španielskej súťaže proti Celte Vigo (3:0) zosnulému legendárnemu krajanovi Eusébiovi, ktorý skonal v nedeľu vo veku 71 rokov na zástavu srdca.

slovakia

left justify in out

"Chcem sa poďakovať každému, predovšetkým ľuďom tu v Španielsku za prejav úcty k Eusébiovi. Pre Portugalčanov je dôležité, keď cítia dobrosrdečnosť od Španielov. Eusébio bol niekto, kto mi bol veľmi blízky, a moje dnešné góly patria jemu. Veľmi mi pomohol v reprezentácii a je naším vzorom. Je smutné, že sme prišli o jedného z najlepších hráčov všetkých čias," povedal Ronaldo po stretnutí. 

Pred výkopom duelu sa na madridskom Štadióne Santiaga Bernabéua konala minúta ticha na pamiatku "čiernej perly z Mozambiku". Popritom sa na obrazovkách objavovalo video s Eusébiom, Ronaldom a ďalším velikánom "bieleho baletu" Alfredom di Stéfanom. 

Real Madrid je po víťazstve nad Celtou Vigo na treťom mieste v tabuľke Primera División, za dvojicou FC Barcelona, Atlético Madrid zaostáva o päť bodov. 

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa 13. januára zúčastní na slávnostnom galavečere Zlatá lopta FIFA vo švajčiarskom Zürichu pri príležitosti vyhlásenia víťaza ankety o najlepšieho futbalistu uplynulého roka.

Dvadsaťosemročný Portugalčan je jedným z troch finalistov spolu so štvornásobným víťazom a úradujúcim držiteľom Lionelom Messim z FC Barcelona a Franckom Ribérym z Bayernu Mníchov. Ronaldo získal toto prestížne ocenenie v roku 2008 ešte ako hráč Manchestru United.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies