Coutinho spečatil prestup do FC Barcelona

NETKY.SK • 7 Január 2018, 12:07 • 2 min
Coutinho spečatil prestup do FC Barcelona

BARCELONA - Brazílsky futbalový reprezentant Philippe Coutinho definitívne prestúpil z anglického FC Liverpool do španielskeho FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Transfer už potvrdili oficiálne internetové stránky spomenutých klubov.

Podľa webu "The Reds" podstúpil 25-ročný Brazílčan v metropole Katalánska zdravotnú prehliadku, po ktorej podpísal s "blaugranas" kontrakt na 5,5 roka. Zainteresované strany nezverejnili výšku odstupného. Podľa denníka AS dostane Liverpool za Coutinha 160 miliónov eur, čo by bol druhý najdrahší transfer vo futbalovej histórii. Známe sú podrobnosti týkajúce sa výstupnej klauzuly: prípadný záujemca o služby kreatívneho ofenzívneho záložníka bude musieť "zložiť na drevo" 400 miliónov eur.

Barcelona sa intenzívne zaujímala o služby niekdajšieho hráča mestského konkurenta Espanyolu či talianskeho Interu Miláno už počas letného prestupového obdobia. Účastník anglickej Premier League vtedy odmietol predať svoju hviezdu napriek tomu, že Coutinho sám požiadal o odchod z Anfieldu. Juhoameričan ešte nezasiahne do nedeľňajšieho zápasu La Ligy proti Levante. V sezóne 2017/2018 nebude môcť nastúpiť za "FCB" v prestížnej kontinentálnej Lige majstrov, keďže v nej na jeseň hájil farby svojho doterajšieho zamestnávateľa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies