Costly prerušil negatívnu sériu bez gólu

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 13:40 • 2 min
Costly prerušil negatívnu sériu bez gólu

CURITIBA - Meno Eduarda Lainga už nebudú štatistici spomínať ako posledného strelca Hondurasu na futbalových majstrovstvách sveta. Bradaté čakanie na gól prerušil v piatok v zápase s Ekvádorom Carlo Costly, napokon však Honduras prehral 1:2 a má už len minimálnu šancu postúpiť zo skupiny.

slovakia

left justify in out

Costly po chybe ekvádorskej obrany v 31. minúte presnou strelou prekonal brankára Domingueza a poslal svoj tím do vedenia. Futbalisti Hondurasu tak skórovali na svetovom šampionáte po dlhých 32 rokoch, predtým sa do streleckej listiny zapísal Laing 21. júna 1982 na majstrovstvách sveta v Španielsku. Jeho gól v Zaragoze mal pre Honduras cenu jedného bodu, pretože jeho tím remizoval so Severným Írskom 1:1.
      

Aj napriek prerušeniu 511 minútovej série bez gólu nebolo futbalistom stredoamerickej krajiny po zápase veľmi do reči. "Že sme dali gól po tridsiatich dvoch rokoch? Nemá cenu o tom hovoriť. Prehrali sme a to je jediné, na čom teraz záleží," povedal po zápase kolumbijský tréner Hondurasu Luis Fernando Suarez.
      

Costly rozšíril svoju zbierku reprezentačných gólov na 32 a môže byť rád, že strelecká impotencia Hondurasu netrvala o sedem minút dlhšie. To by totiž už bol nový rekord, ktorý stále drží Bolívia. Tá na majstrovstvách sveta nedala gól už 517 minút. Nelichotivú bilanciu malo aj Alžírsko, ktoré nestrelilo gól 506 minút. Sériu však prerušil Sufjan Feghouli, keď v zápase s Belgickom premenil penaltu.
      

Honduras je po prehre s Ekvádorom v náročnej situácii. Ak chce pomýšľať na postup, musí v poslednom zápase zdolať minimálne o dva góly nad Švajčiarskom a zároveň potrebuje, aby Francúzsko zdolalo Ekvádor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies