Corgoň liga: Tittela teší mierny nárast návštevnosti a vyšší počet gólov

NETKY.SK • 20 November 2013, 12:01 • 2 min
Corgoň liga: Tittela teší mierny nárast návštevnosti a vyšší počet gólov

BRATISLAVA - Únia ligových klubov Slovenska (ÚLK) zaznamenala mierny nárast návštevnosti v jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 oproti rovnakému sledovanému obdobiu minulej sezóny. Na stredajšej tlačovej konferencii ÚLK jej predstavitelia hodnotili 17. jesenných kôl a informovali, že jarná časť tohto ročníka začne 20. kolom 1. marca 2014.

slovakia

left justify in out

Prezidenta ÚLK Dušana Tittela zverejnené čísla potešili. "Máme za sebou viac ako polovicu jubilejného 20. ročníka CL. V hodnotení prebiehajúceho ročníka sme radi, že sa nám darí napĺňať naše pred sezónou deklarované ciele - zvýšiť návštevnosť, resp. počet gólov, prípadne znížiť počet kariet. Oficiálne údaje návštevnosti vychádzajú zo zápisov delegátov. Bolo by to ešte lepšie, ak by Slovan neodohral na základe disciplinárneho rozhodnutia dva zápasy bez divákov. Oproti minulej jeseni padlo o 60 gólov viac, čo nás veľmi teší. Pred sezónou sme informovali, že budeme motivovať mužstvá aj finančnými odmenami. Je nevyhnutné, aby padalo viac gólov, aby sa zatraktívnila súťaž. Zatiaľ máme priemer vyše troch gólov na zápas. Verím, že tento trend, bude pokračovať," uviedol šéf ÚLK, ktorého doplnil riaditeľ únie Dušan Huňady: "Čísla, čo sa týka Corgoň ligy, sú prekvapujúco lepšie. Čo sa týka druhej ligy, sú čísla v návštevnosti o čosi horšie."

ÚLK je tiež spokojná s počtom odvysielaných stretnutí v priamych televíznych prenosoch, pričom má s nimi do budúcnosti ešte väčšie plány. "V jesennej časti sa odvysielalo 37 zápasov, čo je fajn, lebo diváci na celom Slovensku majú možnosť vidieť viac zápasov. Rokujeme s partnermi, aby sa do budúcnosti podarilo zvýšiť počet prenosov, takže by sa dokonca vysielalo všetkých šesť zápasov kola v jednotlivých hracích dňoch," uviedol Tittel.

Únia predstavila aj ďalšie projekty. "Už 18. kolo bude venované boju proti rasizmu v rámci projektu FARE. Pri nástupe sa bude prezentovať jeho banner a mladí chlapci ukážu intolerancii na štadiónoch červenú kartu. Na našich tribúnach chceme vytvoriť kultúrne prostredie, chceme dotiahnuť rodiny s deťmi," vysvetlil prezident ÚLK, ktorá sa v spolupráci s UNICEF rozhodla opäť zorganizovať turnaj ligových tímov UNICEF Cup: "Ide o turnaj šiestich mužstiev, ktorý pred rokom vyhrali Ružomberčania. Obnovili sme aj anketu o gól mesiaca, teší nás, že rastie počet hlasujúcich. Fanúšikovia majú možnosť zapojiť sa a získať rôzne ceny ako podpísané lopty úspešných strelcov, resp. podpísané dresy."

Prvý muž riadiaceho orgánu dvoch najvyšších súťaží sa dotkol aj úvahy o prípadnom rozlíšení CL. "Zazneli hlasy po rozšírení CL na 16 mužstiev. Vždy ma to prekvapí, ak sa toto objaví bez nejakých relevantných prieskumov a analýz. Otvorili sme túto otázku aj na VV ÚLK, ale musí to mať určité pravidlá, resp. stabilnú finančnú zábezpeku. Nebránime sa síce vyššiemu počtu, ale ako vieme, teraz je finančná situácia všetkých klubov veľmi ťažká. Nielen corgoňligových, ale na všetkých úrovniach," uzavrel Tittel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies