Cookove sú oblasťou bez epidémie koronavírusu

NETKY.SK • 18 Apríl 2020, 17:53 • 2 min
Cookove sú oblasťou bez epidémie koronavírusu

CANBERRA - Cookove ostrovy ležiace v južnom Pacifiku sa oficiálne vyhlásili za oblasť bez epidémie nového koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Na súostroví neboli potvrdené nijaké prípady infekcie patogénom SARS-CoV-2 a všetkých doteraz vykonaných 900 testov malo negatívny výsledok, uviedol podľa agentúry DPA v piatok miestneho času úrad premiéra Henryho Punu.

 

"Vítame túto dobrú správu, ale musíme byť opatrní, pretože vírus je stále za našimi hranicami," zdôraznil Puna.

 

Po tom, ako sa v marci na Novom Zélande, vzdialenom asi 3000 kilometrov, objavili prvé prípady ochorenia COVID-19, Cookove ostrovy sprísnili pravidlá pohybu na verejných priestranstvách. Niektoré z nich boli teraz zmiernené.

 

 

Napríklad je opäť povolená účasť na bohoslužbách, ako aj cesty medzi najväčším ostrovom Rarotonga, kde sa nachádza aj hlavné mesto Avarua, a inými ostrovmi.

 

Školy budú znovu otvorené v pondelok. Obyvatelia však musia aj naďalej dodržiavať dostatočné odstupy, stretnutia viac ako desiatich osôb zostávajú zakázané. Obmedzené sú stále i medzinárodné lety.

 

Cookove ostrovy majú rozlohu približne 240 kilometrov štvorcových a sú voľne pridružené k Novému Zélandu. Tvorí ich 15 atolov, na ktorých necelých 18.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies