Matovič: Je jednoznačným právom ľudí, aby sa vyjadrili v referende

NETKY.SK • 4 Júl 2021, 11:43 • 2 min
Matovič: Je jednoznačným právom ľudí, aby sa vyjadrili v referende

BRATISLAVA - Je jednoznačným právom ľudí, aby sa vyjadrili v opozíciou požadovanom referende o predčasných voľbách.

slovakia

left justify in out

V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to povedal minister financií a šéf hnutia OľaNO Igor Matovič. Podľa jeho názoru prezidentka Zuzana Čaputová urobila chybu, keď sa s problematikou okolo vyhlásenia referenda obrátila na Ústavný súd SR.

„Druhá vec je, že to referendum nepodporujem, alebo nehlasoval by som za predčasné voľby," povedal Matovič. Na druhej starne podľa neho majú ľudia právo, aby sa konalo.

V prípade predčasných volieb Matovič podľa vlastných slov verí, že hnutie OľaNO by sa určite dostalo do parlamentu, aj keď by sa na preferenciách mohli odraziť nepopulárne opatrenia, ktoré ešte ako premiér komunikoval.

 

„Ja pevne verím, že ľudia nie sú hlúpi. Že si nakoniec s odstupom času uvedomia a spočítajú, že kto bojoval za životy, kto bojoval za percentá a kto bojoval, aby neskončil v base," dodal.
 

Prečítajte si tiež: Poslednou prekážkou na zmarenie referenda o predčasných voľbách môže byť podľa Fica prezidentka SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona