Conte po remíze Juve s Realom: Kolektív je viac ako peniaze

NETKY.SK • 6 November 2013, 12:28 • 2 min
Conte po remíze Juve s Realom: Kolektív je viac ako peniaze

TURÍN - Kormidelník Juventusu Turín Antonio Conte na jar po vypadnutí vo štvrťfinále Ligy majstrov s Bayernom Mníchov vyhlásil, že taliansky klub nemá také ekonomické možnosti, aby sa mohol rovnať s európskym futbalovými gigantmi.

slovakia

left justify in out

Po utorňajšej remíze 2:2 s Realom Madrid v B-skupine ligy šampiónov však svoje niekoľko mesiacov staré slová poprel tvrdením, že "peniaze neznamenajú všetko". Juventus odohral s Realom prinajmenšom vyrovnanú partiu, v prvom polčase "biely balet" nevedel kam skôr skočiť a bol rád, že prehrával len 0:1 po góle Artura Vidala. "Moji hráči na trávniku ukázali, že vo futbale viac ako sila peňazí znamená sila kolektívu. Mužstvo si zaslúži najvyššiu známku za to, ako čelilo jednému z najsilnejších klubov na svete. Tento zápas nám vlial veľkú dávku sebadôvery," povedal Conte po remízovom súboji s Realom, ktorý v letnom prestupovom termíne len za Walesana Garetha Balea zaplatil 100 miliónov eur, čo je vyše trikrát viac ako utratil Juventus na nákupy všetkých letných posíl (31,7 mil. eur - pozn.).

"Odohrali sme perfektný prvý polčas. Súpera sme do ničoho nepustili, pôsobili sme veľmi kompaktne, páčila sa mi organizácia obrany. Hráči robili všetko v rýchlosti, hra mala spád a kvalitu. Po prestávke bolo náročné udržať nastolené tempo, čo Real skúsene využil. Napriek tomu sme stále hrali ako proti seberovnému, z Ikera Casillasa sme podľa môjho názoru urobili muža zápasu," dodal Conte.

Jeho pozitívne vnímanie výkonov svojho mužstva však zatieňuje pohľad na tabuľku B-skupiny. Real má na čele tabuľky 10 bodov a postup prakticky už vo vrecku, Juventus je s tromi bodmi až štvrtý a o druhú postupovú miestenku sa bude musieť pobiť s Galatasarayom Istanbul a FC Kodaň. "Našou povinnosťou je vyhrať nad Kodaňou a potom uspieť v zápase o všetko v Istanbule proti Galatasarayu. Musíme zachovať pokoj, postup máme vo vlastných rukách. Ak predvedieme výkon ako proti Realu Madrid, nemám obavy," dodal Conte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies