Commerzbank zaplatí za urovnanie sporu s USA 600 až 800 miliónov

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 14:03 • 2 min
Commerzbank zaplatí za urovnanie sporu s USA 600 až 800 miliónov

NEW YORK - Druhá najväčšia nemecká banka Commerzbank zaplatí podľa očakávania 600 až 800 miliónov eur za urovnanie sporu s americkými úradmi. Dôvodom sú obchodné styky Commerzbank s Iránom a ďalšími štátmi, na ktoré Washington uvalil sankcie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Peňažný trest, ktorý mal podľa predchádzajúcich informácií prekročiť 500 miliónov USD (367,57 milióna eur), zahŕňa aj požiadavku newyorského bankového regulátora na vyše 300 miliónov USD. Medzi ďalšie inštitúcie, ktoré vedú spor s nemeckou bankou, patria ministerstvo financií USA, centrálna banka Fed a Okresná prokuratúra na newyorskom Manhattane.

 

Commerzbank nie je jediná zahraničná banka, ktorá v USA čelí vyšetrovaniu. Americké úrady preverujú aj porušenie sankcií zo strany talianskej UniCredit, francúzskych bánk Crédit Agricole a Société Générale, a tiež nemeckej Deutsche Bank.

 

Analytici očakávajú, že Commerzbank si bude musieť vyčleniť na urovnanie sporu ďalších 300 miliónov eur, keďže konečná pokuta bude zrejme dvojnásobne vyššia, ako pôvodne odhadovala.

 

Commerzbank mala na konci roka 2013 odložených 934 miliónov eur na urovnanie právnych sporov, vrátane vyšetrovania v USA.

 

Nemecká banka je tak ďalším z finančných ústavov, ktorý smeruje k dohode s americkými úradmi. Francúzska BNP Paribas sa minulý týždeň dohodla s USA na zaplatení rekordných 8,9 miliardy USD za uzavretie vyšetrovania o porušovaní sankcií proti Iránu, Kube a Sudánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies