Colníci zaistili v Sládkovičove falošné tenisky a parfumy

NETKY.SK • 16 Január 2015, 07:04 • 2 min
Colníci zaistili v Sládkovičove falošné tenisky a parfumy

SLÁDKOVIČOVO - Falošné tenisky a parfumy zaistili colníci v Sládkovičove v okrese Galanta. V prípade, že by sa tovar dostal do predaja, zákazníci by zaň zaplatili 1.200.000 eur. TASR informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

"Colníci z Veľkého Medera kontrolovali tovar v skladových priestoroch podnikateľa v Sládkovičove. Počas kontroly odhalili 384 parfumov v hodnote takmer 20.000 eur. Colníkom neuniklo, že kvalita, vyhotovenie, ako aj balenie kontrolovaného tovaru označeného ochrannými známkami držiteľa práva duševného vlastníctva k ochrannej známke svetoznámej značky, nezodpovedá prevedeniu originálnych výrobkov s totožným obchodným názvom," konštatovala hovorkyňa s tým, že vzniklo dôvodné podozrenie, že ide o falzifikáty. Jeho držiteľ nevedel preukázať pôvod tovaru, ani spôsob jeho nadobudnutia. Colníci v rámci svojich oprávnení a právomocí tovar zaistili. 
      

Podľa jej ďalších slov na základe týchto zistení vykonali trnavskí colníci v spolupráci s Kriminálnym úradom finančnej správy u tohto podnikateľa ďalšiu kontrolnú akciu. Zistili, že v sklade sa nachádza 8808 párov športovej obuvi označenej ochrannými známkami. Nakoľko aj pri tomto tovare vzniklo podozrenie, že sú ním porušené práva duševného vlastníctva oprávnenej osoby k zaregistrovanej ochrannej známke, colníci znovu vykonali úkony súvisiace so zaistením odhaleného tovaru a zároveň kontaktovali oprávnenú osobu – držiteľa práva duševného vlastníctva, ktorá potvrdila podozrenie colníkov, že aj v tomto prípade ide o falzifikáty.
     

"Zástupca držiteľa práva duševného vlastníctva predbežne vyčíslil škodu na 620.000 eur, pričom v prípade predaja takéhoto množstva tovaru by celková hodnota, ktorú by koneční spotrebitelia zaplatili za napodobneniny originálnych výrobkov nižšej kvality, presiahla až 1.200.000 eur," konštatovala Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies