Colníci zaistili falzifikáty detských svietidiel

NETKY.SK • 22 August 2012, 06:24 • 2 min
Colníci zaistili falzifikáty detských svietidiel

Colníci zaistili falzifikáty detských svietidiel - Krimi Colníci Colného úradu Trnava ukončili dnes dopoludnia na pobočke v Dunajskej Strede úplnú vnútornú kontrolu a preverovanie predložených dokladov kontajnerovej zásielky dovezenej kombinovanou prepra

slovakia

left justify in out

img

Colníci Colného úradu Trnava ukončili dnes dopoludnia na pobočke v Dunajskej Strede  úplnú vnútornú kontrolu a preverovanie predložených dokladov kontajnerovej zásielky dovezenej kombinovanou prepravou z Číny, ktorá mala skončiť na trhu v Maďarsku.
      Pri kontrole zistili, že v kontajneri sa nachádzajú okrem iného aj led svietidlá, svietiace figúrky vo vyobrazení ochrannej známky Hello Kitty, v celkovom množstve  5760 kusov. Z dôvodu podozrenia z porušovania ochrany práv duševného vlastníctva bol tento tovar zaistený v súlade s platnými colnými predpismi. So zisteniami bol bezodkladne oboznámený aj majiteľ ochrannej známky, ktorý potvrdil nadobudnuté podozrenie. Colný úrad Trnava v spolupráci s oprávnenou osobou, ktorá je majiteľom  ochrannej známky, bude ďalej konať vo veci ochrany práv duševného vlastníctva. Odhadovaná škoda, ktorá by vznikla ponúkaním zaisteného tovaru na trhu ako originálnych výrobkov, bola majiteľom  ochrannej známky predbežne vyčíslená  na zhruba 69.000 eur.
      "Po potvrdení podozrenia, že ide o falzifikáty ochranných známok, bude tovar s cieľom ochrany práva duševného vlastníctva a ochrany trhu spoločenstva zničený," uviedla pre TASR hovorkyňa trnavského Colného úradu Iveta Švárna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies