CoinMarketCap odstránil stránku Bitcoin.com zo sekcie Bitcoinu

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 14:30 • 2 min
CoinMarketCap odstránil stránku Bitcoin.com zo sekcie Bitcoinu

NEW YORK – Najväčšia webová stránka na sledovanie cien kryptomien CoinMarketCap včera odstránila link na stránku Bitcoin.com zo svojej Bitcoin (BTC) sekcie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CoinMarketCap zatiaľ nevydal žiadne oficiálne stanovisko k tomuto kroku, avšak vo všeobecnosti sa predpokladá, že link odstránil zrejme v dôsledku nedávnych obvinení, že Bitcoin.com zavádzal zákazníkov na nákup Bitcoin Cash (BCH) namiesto Bitcoin (BTC).

 

img

 

V súčasnosti CoinMarketCap odkazuje na stránku Bitcoin.org ako jedinú webovú lokalitu pre najväčšiu kryptomenu podľa trhovej kapitalizácie Bitcoin (BTC).

 

Krypto peňaženka a mediálna služba Bitcoin.com bola založená investorom Rogerom Verom. Po tom ako v auguste 2017 vznikol Bitcoin Cash, stránka Bitcoin.com spustila peňaženku, ktorá automaticky vytvára účty BTC aj BCH. Práve Bitcoin Cash však bola predvolená možnosť.

 

V súčasnosti stránka stále ponúka tieto možnosti, avšak Bitcoin mätúco nazýva ako Bitcoin Core, čo je meno softvérového klienta BTC.

 

img

 

Dňa 27. apríla skupina používateľov Bitcoinu vytvorila stránku na získanie finančných prostriedkov na súdny proces, v ktorom obviňuje stránku Bitcoin.com z úmyselného zavádzania používateľov k nákupu BCH namiesto BTC. Krátko nato však iniciátor celej akcie oznámil, že nebol schopný zhromaždiť dostatočné finančné prostriedky na podanie žaloby a vrátil peniaze ľuďom, ktorí prispeli na túto vec.

 

CEO stránky Bitcoin.com medzitým na Twitteri naďalej propaguje BCH ako lepšiu menu a lepší uchovávateľ hodnoty ako Bitcoin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies