Čo o vás prezradí farba vlasov

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 11:00 • 2 min
Čo o vás prezradí farba vlasov

BRATISLAVA – Všetci poznáme vtipy o blondínkach a žena, ktorá zmení farbu na blond, musí rátať s tým, že bude ich terčom. Keby sme sa ale na farbu vlasov mali pozerať iba čisto vedecky, museli by sme priznať, že vplyv na inteligenciu má strašne malý teda skôr žiadny. Pravda ale nie je taká jednoznačná.

slovakia

left justify in out

Nikto asi tieto vtípky neberie vážne, no ale ak zmeníte farbu vlasov, okolie na vás pravdepodobne zmení názor.

 

S vašou osobnosťou, a samozrejme aj s vašou inteligenciou nemá prefarbenie nič spoločné. Zakopaný pes je v tom, ako sa na vás budú pozerať ľudia vo vašom okolí. A potom možno aj vy nevedomky prijímete za svoje určité umelo vytvorené stereotypy. Napríklad ten, kto vraví, že blondínky majú dlhé vedenie, že blondínky sa nikdy nenaučia šoférovať, že blondínky sú inteligentné ako dážďovky...

 

Zmenou farby vlasov vlastne možno chceme byť vnímaný trochu inak, než ako naozaj sme. A ruku na srdce, kto by nechcel byť niekedy niekým iným, zaujímavejším, atraktívnejším. To potvrdzuje aj fakt, že iba veľmi ťažko nájdeme ženu staršiu ako osemnásť rokov,ktorá by ešte neexperimentovala s farbou.

 

Tak napríklad tie blond vlasy. Vtipov a jedovatých poznámok na adresy ich nositeliek je toľko, že by snáď iba blázon siahol po fľaštičke s odfarbovačom. Aj napriek tomu sa milióny žien farbí práve na blond. Prečo? Blond farba žiari, ak chcete vykročiť zo šedej, ak chcete, aby si vás ľudia lepšie pamätali, zaobstarajte si blond vlasy. Síce nebudete považovaná za príliš múdru (aj to má svoje výhody, nakoniec svojimi znalosťami môžete príjemne prekvapiť) ani za príliš priateľskú, nič menej za to zase získate sex-appeal alebo aspoň záruku, že si vás konečne všimnú. Ak ste plachá a chýba vám sebadôvera, prefarbite sa na blond. Aké jednoduché! Možno, že budete v šoku, keď vás zrazu budú všetci považovať za zaujímavú ženu s dobrodružnou povahou (ale tiež zlatokopku a hlupáčku, no áno...)

 

Medená farba zase evokuje istú vášeň a nespútanosť. Tá so sebou ale prináša aj obviňovanie z emočnej lability, vyjadrené jednoduchou rovnicou: ryšavka=hysterka. Ak nechcete pôsobiť ako uspávačka hadov, ale naopak dodať svojmu životu trochu iskry, možno to spraví nová farba, farba ohňa.

 

A naopak. Žena, ktoré chce na svoje okolie pôsobiť serióznejším dojmom, by si farbu vlasov mala nechať stmaviť. Ako brunetka oblečená do elegantného kostýmu bude budiť dojem ženy sčítanej, ktorá má v hlave všetko usporiadané. Ženy vyrovnanej,na ktorú sa dá za všetkých okolností spoľahnúť.

 

Skutočne dokáže taká maličkosť, akou je farba na vlasy, otočiť život hore nohami? Áno! Chcete aby sa váš kamarát stal vaším milencom? Alebo vám stačí, keď si vás všimne váš znudený manžel? Možno stačí tak málo, zájsť do najbližšieho kaderníctva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies