CNN sa ospravedlnila za nepravdivú správu o Pelého smrti

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 08:17 • 2 min
CNN sa ospravedlnila za nepravdivú správu o Pelého smrti

LOS ANGELES - Americká spravodajská televízia CNN sa v piatok ospravedlnila svojim divákom po tom, čo sa na twitterovom účte jej ranného programu objavila nepravdivá správa o úmrtí brazílskej futbalovej legendy Pelého. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Zástupca Pelého pre CNN uviedol, že Pelé je živý a zdravý. Chyba nás mrzí a ďakujeme ľuďom, ktorí nás sledujú, za spätnú väzbu," uvádza sa na twitterovom konte rannej šou CNN "New Day". CNN zároveň svoj mylný "tweet" stiahla.
      

Televízia prostredníctvom svojho programu predtým na Twitteri oznámila, že "bývalý brazílsky futbalista Pelé zomrel vo veku 74 rokov". Informácia o Pelého smrti navyše nebola jedinou chybou v tweete, keďže Pelé má zatiaľ "len" 73 rokov. Účet programu na Twitteri sleduje viac ako 54.000 užívateľov sociálnej siete.
      

Televízia CNN okrem toho pre portál The Hollywood Reporter uviedla, že zverejnenie nepravdivej správy nebolo dielom hackerov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies