Clintonová počas superutorka získala vyše 500 delegátov

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 07:13 • 2 min
Clintonová počas superutorka získala vyše 500 delegátov

WASHINGTON - Uchádzačka o prezidentskú nomináciu americkej Demokratickej strany Hillary Clintonová počas tzv. superutorka získala najmenej 508 delegátov na nominačný zjazd, zatiaľ čo jej straníckemu súperovi Berniemu Sandersovi ich pribudlo najmenej 342.

slovakia

left justify in out

O stále neúplných výsledkoch utorňajších prezidentských primárok a volebných zhromaždení demokratov informovala v stredu večer agentúra AP. Hlasovanie v prospech jednotlivých kandidátov Demokratickej strany sa konalo súbežne v 11 štátoch USA a na tzv. nezačlenenom území Americká Samoa, pričom sa rozhodovalo dokopy o 865 delegátoch.

 

Podľa bilancie AP si Clintonová pred tohtoročným nominačným zjazdom zabezpečila už najmenej 1056 hlasov, zatiaľ čo Sanders ich má zatiaľ 429. Podmienkou nominácie Demokratickej strany do konečného súboja o kreslo prezidenta USA je získanie najmenej 2383 delegátov.


Clintonová zvíťazila v celkovo siedmich z 11 štátov, v ktorých sa hlasovalo počas tzv. superutorka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies