TdF spoznala svojho prvého odstupujúceho

NETKY.SK • 11 Júl 2019, 12:50 • 2 min
TdF spoznala svojho prvého odstupujúceho

COLMAR - Cyklista z Nového Zélandu Patrick Bevin sa stal prvým smoliarom na tohtoročnom 106. podujatí prestížnych pretekov Tour de France.

slovakia

left justify in out

Jazdec tímu CCC spadol už počas utorkovej etapy, vo včerajších hodinách sa jeho stav nezlepšoval bolesti vystupňovali a lekárske vyšetrenia odhalili zlomeninu rebier.

 

Bevin je prvý pretekár tohtoročnej Tour, ktorý musel odstúpiť. "Ako to pri podobných zraneniach býva, bolesti szväčšovali nasledujúce dni. Patrick veľmi chcel pokračovať, ale vo štvrtok ráno sme sa rozhodli, že dôležitejšie bude zotaviť sa na druhú polovicu sezóny," vyjadril sa pred médiami tímový lekár Max Testa.

 

 

img

 

Bevin figuroval na priebežnom 137. mieste s mankom na lídra Juliana Alaphilippea viac ako 31 minút. "Spadol som na ľavý bok a koleso ma udrelo do hrude. Najprv som nemal výraznejšie problémy a myslel som si, že môžem pokračovať, postupom času sa však objavili bolesti, ktoré sa nepodarilo odstrániť ani zmierniť," uviedol Bevin v stanovisku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona