Cleverley podpísal s Manchestrom United štvorročný kontrakt

NETKY.SK • 10 Október 2011, 23:33 • 2 min
Cleverley podpísal s Manchestrom United štvorročný kontrakt

Cleverley podpísal s Manchestrom United štvorročný kontrakt

slovakia

left justify in out

img

Anglický futbalový klub Manchester United podpísal štvorročnú zmluvu so stredopoliarom Tomom Cleverleym. V pondelok o tom informovalo vedenie úradujúceho šampióna Premier League.
Dvadsaťdvaročný futbalista, ktorý sa v úvode sezóny prepracoval do prvého tímu "červených diablov", si pred mesiacom poškodil väzy v členku a odvtedy nútene pauzuje. V klube však veria v jeho potenciál a podľa novej zmluvy zotrvá na Old Trafforde minimálne do sezóny 2014/15. "Tom je jedným z najžiarivejších zjavov v anglickom futbale. Na tak mladý vek má rozvinuté futbalové myslenie, ktoré kombinuje s veľkou energiou a ďalšími schopnosťami. Všetko to hovorí o tom, že má pred sebou skvelú budúcnosť. V klube sme sa vždy uberali cestou zapracovania mladých hráčov do tímu a on sa svojej šance chopil oboma rukami," citoval klubový web slová trénera Alexa Fergusona.
Cleverley by v tíme mohol nahradiť dlhoročnú oporu Paula Scholesa. Ten ukončil kariéru po minulej sezóne, v ktorej pomohol mužstvu získať rekordný 19. titul v najvyššej anglickej súťaži. "Mám za sebou fantastický začiatok sezóny, keď som so dostal do prvého tímu a dostal tiež reprezentačnú pozvánku. V klube som vyrastal a rád by som mu pomohol k zisku ďalších trofejí. Máme skvelý tím a neviem sa dočkať toho, ako opäť zasiahnem do hry," povedal Cleverley.
United, ktorí sa v sobotu predstavia v derby s odvekým rivalom FC Liverpool, sú vďaka lepšiemu skóre na čele tabuľky pred mestským rivalom Manchester City.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies