Členské štáty EÚ rozšírili sýrsky sankčný zoznam o štyroch vojakov

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 17:19 • 2 min
Členské štáty EÚ rozšírili sýrsky sankčný zoznam o štyroch vojakov

BRUSEL – Členské štáty EÚ rozhodli dnes o rozšírení sýrskeho sankčného zoznamu o štyroch vysokopostavených vojenských predstaviteľov, ktorí prispeli k nasadeniu chemických zbraní proti civilistom. Celkovo je aktuálne na sankčnom zozname 239 Sýrčanov a 67 sýrskych subjektov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Osoby na sankčnom zozname nesmú cestovať do EÚ a majú tam zmrazený majetok. Na zoznam sa dostali buď pre zodpovednosť za násilné represie voči civilnému obyvateľstvu, alebo za podporu či prospech z režimu prezidenta Bašára Asada.

 

Zmrazenie aktív v Únii sa týka 67 subjektov. Ďalšími sankciami Únia zakázala do Sýrie vyvážať zariadenia a technológie, ktoré by mohli byť zneužité na represie alebo odpočúvanie.

 

Minulý týždeň predstavila vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová novú stratégiu Európskej únie pri riešení ozbrojeného konfliktu v Sýrii. Uplatňovanie stratégie by malo posilniť úlohu Únie pri mierovom riešení sýrskeho konfliktu.

 

Detailne bude o novej stratégii Mogheriniová informovať ministrov zahraničných členských štátov 3. apríla. Deň na to bude v Bruseli konferencia venovaná Sýrii, ktorej budú predsedať okrem EÚ predstavitelia OSN, Nemecka, Spojeného kráľovstva, Nórska, Kuvajtu a Kataru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies