Člena radnice usmrtil rohami býk, je tento rok už siedmou obeťou

NETKY.SK • 16 August 2015, 21:52 • 2 min
Člena radnice usmrtil rohami býk, je tento rok už siedmou obeťou

MADRID - Španielske mestečko Traspinedo dnes vyhlásilo tri dni smútku po tom, čo člena jeho mestskej rady smrteľne zranil rohami býk, keď sa politik zúčastnil na slávnosti v susednej obci.

slovakia

left justify in out

Radnica Traspineda vyhlásila smútok na počesť Josého Alberta Peňasa (34), ktorého si obyvatelia zvolili v máji.

Starosta mestečka na severozápade krajiny Jesús Bazán Puertas pre tlačovú agentúru AP povedal, že obyvateľov "správa ťažko zasiahla, pretože Peňas bol pre nich veľmi drahým človekom a veľmi čestným mužom".

 

Mladého člena radnice nabral býk na rohy vedľa stehennej tepny, keď bol v neďalekej obci Peňafiel na každoročnej jednodňovej slávnosti.

 

Peňas je v Španielsku už štvrtým človekom, ktorého býk usmrtil rohami počas tohtoročných augustových slávností, a zatiaľ siedmym za celý rok.

 

Behy s býkmi sú tradičnou súčasťou letných slávností po celom Španielsku - najznámejšie sa konajú na sviatok svätého Fermína v Pamplone.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies