Člen výkonnej rady ECB: Eurozóna potrebuje fiškálnu úniu

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 09:51 • 2 min
Člen výkonnej rady ECB: Eurozóna potrebuje fiškálnu úniu

FRANKFURT - Eurozóna potrebuje zlučovať svoje rozpočtové zdroje a rozhodovacie procesy, ak má rozohnať pochybnosti o schopnosti vydržať ekonomické šoky. V stredu to povedal člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Benoit Coeuré.

slovakia

left justify in out

"Spojenie rozpočtových zdrojov, nech bude v akejkoľvek podobe a rozsahu, bude fungovať iba v prípade, že solidarita pôjde ruka v ruke so zdieľanou zodpovednosťou,“ povedal Coeuré.

 

"Krok smerom k väčšiemu zdieľaniu rizík v rámci európskej menovej únie si bude vyžadovať primeraný posun k zvýšenej miere spoločného rozhodovania v rámci silných spoločných inštitúcií," vyhlásil.

 

Coeuré zároveň dodal, že eurozóna je v súčasnosti charakterizovaná krehkými verejnými financiami v mnohých krajinách a miernym hospodárskym rastom. Podľa jeho slov súčasné nastavenie eurozóny vyvoláva pochybnosti o tom, či má kapacitu na to, aby čelila budúcim šokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies