Člen sýkorovcov, obvinený z pokusu úkladnej vraždy podnikateľa, ostáva vo väzbe

NETKY.SK • 13 August 2013, 12:05 • 2 min
Člen sýkorovcov, obvinený z pokusu úkladnej vraždy podnikateľa, ostáva vo väzbe

BRATISLAVA – Člen bratislavskej skupiny sýkorovcov Rastislav Z., obvinený z pokusu úkladnej vraždy podnikateľa z Rovinky, ku ktorému došlo v marci 2011, zostáva naďalej vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes na svojom neverejnom zasadnutí senát Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý zamietol sťažnosť obvineného voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica, ktorý ho vzal do väzby 2. augusta. TASR o tom dnes informoval Tlačový odbor NS SR.

Vo väzbe bude v Ústave na výkon väzby v Leopoldove, informoval médiá 2. augusta prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). "Sudca pre prípravné konanie vyhovel návrhu prokurátora a vzal obvineného Rastislava Z. do väzby z dôvodov kolúznej a preventívnej väzby. Sudca neakceptoval iba dôvody tzv. útekovej väzby," priblížil vtedy prokurátor ÚŠP.

Obhajca obvineného podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť a práve o nej dnes rozhodoval NS SR. "Ja som sa práva na podanie sťažnosti vzdal, pretože mám za to, že odôvodnenie sudcu bolo v súlade so zákonom a akceptujem ho," vyjadril sa prokurátor. Obvinený, ktorého zadržali 31. júla v Bratislave, využil svoje zákonné právo a odmietol vypovedať, dodal prokurátor.

Ako TASR 1. augusta informovala hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová, prokurátor ÚŠP podal návrh na väzbu (z dôvodov kolúznej, útekovej a preventívnej väzby) na Rastislava Z. obvineného z pokusu úkladnej vraždy podnikateľa z Rovinky, ku ktorému došlo v marci 2011.

V tejto kauze sú obvinení aj údajný boss sýkorovcov Ladislav Bališ a Richard Š., ktorých odsúdil ŠTS na 25 rokov odňatia slobody za zločin založenia zločineckej skupiny, prípravy vraždy Martina Hrabárika a iné trestné činy spojené so zločineckou skupinou sýkorovcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies