Slovan bodoval v Košiciach naplno, domácich zdolal 1:0

NETKY.SK • 12 August 2013, 07:15 • 2 min
Slovan bodoval v Košiciach naplno, domácich zdolal 1:0

KOŠICE - Od úvodných minút mal duel patričné tempo, najmä domáci sa na začiatku zápasu prejavili sympatickou ofenzívou. Putnocký musel dvakrát zasahovať, a až potom sa pred bránkou Košíc objavili aj hostia - K. Meszároš nevyužil veľkú šancu.

slovakia

left justify in out

Aj v ďalšom priebehu Košice nepoľavili v aktivite a držali majstra na dištanc. Na konci prvej polhodiny sa pokúšal o zmenu skóre Soumah, ale Tofiloski sa prekvapiť nedal. Obaja súperi bavili solídne zaplnené tribúny slušnou hrou. 

Po zmene strán sa K. Meszároš ocitol zoči-voči Tofilskému, no ponúknutá príležitosť ho zaskočila a domáci gólman jeho pokus zneškodnil. V 56. min sa do šance dostal O. Diaby, no trafil iba bočnú sieť. Po bleskovom protiútoku získal Slovan roh, ktorý presne zahral Grendel a Niňaj hlavou k žrdi otvoril skóre duelu - 0:1. V 64. min mal blízko k vyrovnaniu Viazanko, ale jeho slabú strelu zlikvidoval Putnocký. Na druhej strane v 74. min dostal od Peltiera výbornú prihrávku Halenár, no kanonier Slovana poslal loptu nad brvno. Podobne pochodili na opačnej strane Pačinda aj Haskič. V 84. min mal obrovskú šancu Pačinda, no v snahe o vyrovnanie netrafil bránku. Bodkou za duelom bola Halenárova prudká štandardka, s ktorou mal Tofiloski veľa práce. 

Gól: 58. Niňaj, ŽK: 31. Šinglár, 83. Viazanko, 90. Tofiloski - 31. I. Žofčák, 81. K. Mészároš, 86. Putnocký, 90. L. Peltier, rozhodovali: Samotný - Chládek, Lieskovský, 6852 divákov 

Zostavy: 
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, P. Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík (81. Bukata) - Viazanko, O. Duda (86. Skvašík), Haskič - O. Diaby (72. Pačinda) 
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Josimov (67. E. Čikoš) - Kladrubský, Halenár - I. Žofčák, Soumah (55. Grendel), K. Meszároš - Fořt (46. L. Peltier) 

Hlasy: 
Jaroslav Galko (tréner Košíc): "Musím sa poďakovať chlapcom, ktorí sa pred peknou návštevou vypli k dobrému výkonu. Obe mužstvá si vytvorili šance, ale my sme nevyužili našu výškovú prevahu. Po prestávke nás načal Meszároš hneď v úvode a potom sme inkasovali po zbytočnej štandardke. Po prestriedaní sme hru oživili, no vyrovnať sa nám nepodarilo, hoci si myslím, že remíza by bola spravodlivejšia." 

Jozef Valovič (tréner Slovana): "Naše mužstvo išlo s cieľom zabodovať, aj keď s vedomím, že Košičania sa rozbehli pomerne slušne. Podržali nás Putnocký i Niňaj, ktorí boli našimi ťahúňmi. Domáci si ku koncu zápasu vytvorili tlak, mali aj šance, no vedenie sme si udržali a zaslúžene zvíťazili". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies