CL: Senicu pred štartom prípravy opustilo 10 hráčov, kabína omladla

NETKY.SK • 7 Január 2014, 17:12 • 2 min
CL: Senicu pred štartom prípravy opustilo 10 hráčov, kabína omladla

SENICA - Výrazný prievan nastal v kabíne futbalistov FK Senica pred štartom zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2013/2014. Z kádra odišlo až desať hráčov, na utorňajšom prvom tréningu privítal kormidelník Eduard Pagáč rovnaký počet novicov.

slovakia

left justify in out

Zmluvy sa skončili trojici hráčov. Sú nimi Juraj Križko, Ján Malec a Lamine Diarrassouba. "Ďalším trom – Alexander Jakubov, Martin Zeman, Michal Habánek – vypršalo v našom klube hosťovanie. Pavel Čermák odišiel na ročné hosťovanie do Hradca Králové. Najčerstvejšou udalosťou je odchod Ericha Brabca. S ním sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Na jar už v senickom drese teda nenastúpi," informoval prostredníctvom klubového webu športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

Okrem skúseného 36-ročného českého obrancu Brabca sa na transferlistine ocitol aj Juvhel Tsoumou. Senica hľadá klub aj Petrovi Šenkovi, ktorý mieri na hosťovanie. Namiesto odchádzajúcich hráčov pribudlo do kádra až osem dorastencov, staronovou posilou je Róbert Pillár a na dvojtýždňovej skúške je v Senici Milan Ferenčík z Myjavy. "Prichádzam do známeho prostredia. S chalanmi sme sa privítali a môžeme ísť pracovať," povedal Pillár. Zmeny cítiť aj v realizačnom tíme - mužstvo opustil masér Róbert Beblavý a pribudol asistent trénera Martin Rusnák, ktorý bude mať na starosti aj kondičnú stránku mužstva. "Prípravu odštartujeme v domácich podmienkach. Na desať dní ideme začiatkom februára do Turecka. Do tímu prišlo viacero mladých hráčov. Chceme dať väčší priestor vlastným odchovancom z našej liahne. Prevažná väčšina nových tvári v A-tíme je práve z nášho dorastu," cituje oficiálna stránka Senice kouča Pagáča, ktorého zverenci figurujú po jesennej časti Corgoň ligy na 4. mieste s jedenásťbodovým mankom na lídra súťaže Slovan Bratislava.

Záhorákov čaká počas prípravy najmä v úvode denne až dvojfázová zaberačka. "Všetci vieme, že je to pre nás nevyhnutnosťou. Bez pohybu, kondície a síl sa futbal nedá hrať," povedal Juraj Piroska, kapitán tímu v závere jesennej časti.

Káder FK Senica v zimnej príprave:
Brankári: Michal Šulla, Pavol Kamesch, Martin Junas
Obrancovia: Petr Pavlík, Roberto Cristovam, Jan Kalabiška, Róbert Pillár, Adam Krutý, Erik Chvál, Zdeno Filípek
Stredopoliari: Tomáš Kóňa, Milan Jirásek, Tomáš Komara, Lukáš Opiela, Denis Ventúra, Marek Rajník, Ramiro Hiago, Jaroslav Diviš, Jakub Krč, Timotej Královič, Juraj Chvátal
Útočníci: Juraj Piroska, Jakub Kosorín, Milan Ferenčík

Príchody: Róbert Pillár (návrat z hosťovania z Hradca Králové), Adam Krutý (Spartak Trnava), Milan Ferenčík (dvojtýždňový test), Martin Junas, Erik Chvál, Marek Rajník, Jakub Krč, Timotej Královič, Juraj Chvátal, Zdeno Filípek (všetci z dorastu)

Odchody: Juraj Križko, Ján Malec, Lamine Diarrassouba (všetci koniec zmluvy), Alexander Jakubov, Martin Zeman, Michal Habánek (všetci koniec hosťovania), Pavel Čermák (na hosťovanie do Hradca Králové), Peter Šenk (hosťovanie), Erich Brabec, Juvhel Tsoumou (obaja na transferlistine)

Program prípravných zápasov FK Senica:
18. januára: SFM Senec - FK Senica (11.00 h)
25. januára: FK Senica - ŠKF Sereď(10.00) a FK Senica - ŠTK Šamorín (12.30)
1. februára: FK Senica - MFK Michalovce (10.00)
5. až 14. februára: Sústredenie v Turecku (3 zápasy)
18. februára: FK Senica - FK Fotbal Třinec (11.30)
22. februára: FK Senica - MFK Karviná (čas ešte nie je známy)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies