Čistý zisk firmy Adidas v treťom kvartáli vzrástol o 24 %

NETKY.SK • 3 November 2016, 15:28 • 2 min
Čistý zisk firmy Adidas v treťom kvartáli vzrástol o 24 %

FRANKFURT - Nemecká spoločnosť Adidas, ktorá je výrobcom športových odevov a obuvi, v treťom kvartáli evidovala rast čistého zisku o 24 percent.

slovakia

left justify in out

Rast tržieb dvojciferným tempom na väčšine jej trhov totiž prevážil nad negatívnymi vplyvmi vývoja na devízových trhoch. Spoločnosť vo štvrtok informovala, že jej čistý zisk počas júla až septembra stúpol na 386 mil. eur z úrovne 311 mil. eur, na ktorej bol v rovnakom období minulého roka.


Tržby firmy Adidas v treťom kvartáli posilnili o 14 percent na úroveň 5,4 mld. eur. Na ruskom trhu však tržby stúpli iba o 7 percent, keďže hospodárstvo krajiny zabrzdili ekonomické sankcie prijaté pre konflikt na Ukrajine. Spoločnosť uviedla, že jej marže poškodil veľmi nepriaznivý vplyv pohybov na devízovom trhu. Hrubá marža oslabila o 0,9 percentuálneho bodu na úroveň 47,6 percenta. Vedenie firmy však potvrdilo výhľad na celý rok 2016 a predpokladá, že hrubá marža bude v pásme 48 až 48,3 percenta.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies