Čisté Tvary zverejnili skladbu Prach prikryl nás

NETKY.SK • 7 September 2015, 12:22 • 2 min
Čisté Tvary zverejnili skladbu Prach prikryl nás

BRATISLAVA - Slovenská kapela Čisté Tvary zverejnila skladbu Prach prikryl nás. Na hudbe novinky sa podieľali všetci členovia skupiny - Oskar Rózsa (basgitara), Ondrej Gregor (gitara, spev), Matej Pliešovský (bicie) a Juraj Péč (spev, klávesy, gitara), ktorý je tiež autorom textu.

slovakia

left justify in out

"Od začiatku sme cítili, že sa nám podarilo vytvoriť niečo špeciálne. V rámci našej tvorby môžeme hovoriť o ďalšom medzníku, či etape. Myslím si, že touto skladbou sme sa tvorivo aj výrazovo dostali do polohy, ktorá je pre nás veľmi vzrušujúca a nová a zároveň nám aj veľmi sedí. Vždy sme chceli napísať veľkú popovú skladbu, ktorá nebude slepo kopírovať módne hudobné trendy, ale bude nadčasová, pravdivá a vnútorne veľmi silná. Skladba Prach prikryl nás hovorí o odvrátenej strane mesiaca, o slnku aj tme, o vášni a odcudzení, o príbehoch niekde hlboko v nás, ktoré navždy zostanú nedopovedané," prezradil Péč.

 


Kapela zverejnila k piesni aj videoklip. Scenár napísal Peter Balko, o réžiu sa postaral Michal Haruštiak. "Klip sa nakrúcal v najväčšom barokovom kaštieli na Slovensku vo Veľkom Bieli. Je to úžasné miesto s 'pohnutou' históriou. Počas dôb komunizmu, tento režim podobné historicky cenné stavby s okázalou architektúrou z duše nenávidel, takže v tejto barokovej 'perle' zriadil ženský ústav pre duševne choré. Kus z týchto zvláštnych energií je tam cítiť dodnes," objasnil spevák.


Vo videu sa objavili Zuzana Kanócz, Ľuboš Kostelný či Rebeka Poláková. "Nakrúcanie bolo veľmi príjemné, aj keď trošičku náročnejšie. Dobrá nálada však bola na pľaci po celý čas a to aj vďaka chlapcom. Som poctená, že som mohla spolupracovať na videoklipe pre Čisté Tvary a ešte k tomu k takej úžasnej pesničke ako je Prach prikryl nás, s hlbokým textom a veľkou hudbou, ktorá sa dostáva až pod kožu. Bol to pre mňa zážitok a zo srdca prajem pesničke úspech," vyjadrila sa Kanócz. "Spolupráca bolo absolútne úžasná. Ľubo aj Zuzana sú výborní herci, skvelí ľudia a veľkí profesionáli. Pre nás je veľkým komplimentom fakt, že k spolupráci ich presvedčila najmä skladba samotná. Veľmi sa im páčila a sami si ju dokonca niekoľkokrát vyžiadali pustiť na pľaci počas nakrúcania, aby sa vedeli lepšie dostať do svojich rolí," povedal Juraj Péč.


Skladba sa bude nachádzať na novom albume, ktorý kapela plánuje vydať v októbri. Nahrávku predstavia aj na turné, v rámci ktorého sa hudobníci zastavia v Košiciach, Prešove, Martine a Bratislave.


Čisté Tvary vznikli v roku 2000 v Martine. Debutovali eponymným albumom v roku 2003. Po ňom nasledovali štúdiovky Meskalin (2005) a Rita von Anarchia (2008). Kapelu niekoľkokrát nominovali na Radio_Head Awards, no ani raz sa im nomináciu nepodarilo premeniť na cenu. Medzi najznámejšie skladby skupiny patria piesne ako Meskalin, Lámem svoj hnev alebo Rituál.

Termíny koncertov kapely Čisté Tvary:
15. októbra - Košice, Tabačka Kulturfabrik
16. októbra - Prešov, Christiania
23. októbra - Martin, Barmuseum
24. októbra - Bratislava, Klub LOFT!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies