Cintoríny v takmer všetkých mestách budú otvorené nepretržite

NETKY.SK • 28 Október 2015, 10:55 • 2 min
Cintoríny v takmer všetkých mestách budú otvorené nepretržite

DOLNÝ KUBÍN – Počas nadchádzajúceho sviatku Pamiatky zosnulých, ako aj v ďalších dňoch budú cintoríny v Tvrdošíne, Námestove a v Trstenej otvorené nepretržite.

slovakia

left justify in out

V najväčšom oravskom meste, v Dolnom Kubíne, budú pohrebiská počas posledných októbrových dní prístupné od 7:00 do 20:00, v nedeľu 1. novembra od 8:00 do 22:00. Počas novembra budú otvorené od 8:00 do 18:00.


V sobotu a v nedeľu okrem pravidelných liniek mestskej dopravy doplnia v Dolnom Kubíne každý deň 13 mimoriadnych spojov k mestským cintorínom. „Všetky spoje MHD budú v týchto dňoch premávať bezplatne. Aj v tomto roku sa budú príslušníci mestskej polície vo zvýšenej miere venovať organizácii dopravy pri mestských cintorínoch,“ potvrdil pre agentúru SITA vedúci kancelárie primátora Dolného Kubína Vladimír Adamec.
Mesto Dolný Kubín prevádzkuje prostredníctvom mestskej obchodnej spoločnosti osem cintorínov s takmer 3 500 hrobovými miestami.


Najmenej cintorínov z miest na Orave spravuje Námestovo. Ako sa vyjadril pre agentúru SITA prednosta mestského úradu Milan Rentka, mestská polícia pri jedinom mestskom cintoríne počas nadchádzajúcich sviatkov umožní vodičom parkovať aj na miestach, kde je počas roka zakázané parkovať.


Tvrdošín má v správe tri cintoríny s takmer 2 300 hrobovými miestami, Trstená päť cintorínov s viac ako 2 600 hrobmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies