Čínska vláda bojuje proti striptízom na pohreboch, tanečníčkam sprísnila tresty

NETKY.SK • 28 Február 2018, 08:00 • 2 min
Čínska vláda bojuje proti striptízom na pohreboch, tanečníčkam sprísnila tresty

PEKING - Čínska vláda spustila novú vlnu prísnych opatrení, aby zamedzila zvráteným praktikám na pohreboch.

slovakia

left justify in out

Najmä vo vidieckých oblastiach je pomerne časté, že na pohreboch vystupujú striptérky. V Číne sa pohreb totiž chápe ako rozlúčková párty a tiež posledná možnosť zabezpečiť zosnulému peknú cestu na druhý svet. Striptérka za vystúpenie berie okolo 300 dolárov. To, že si rodina niečo takéto drahé môže dovoliť, zvyšuje jej kredit v spoločnosti. Tieto vystúpenia majú tiež prilákať na pohreb viac hostí. Zároveň sa od nich očakávajú finančné dary, ktoré časť nákladov na obnažené dievčatá pokryjú. Striptérky sa však predvádzajú aj pred deťmi.

 

Ide o pomerne čerstvú tradíciu na lokálnej úrovni. Obyvateľom z väčších miest ako aj samotnej vláde to pripadá nemravné a veľi nevhodné. Čínska vláda dala tejto praktike prvýkrát stopku v roku 2006 a neskôr opäť v roku 2015. Ľudia to ale naďalej praktikujú napriek zákazu. Ministerstvo kultúry chce preto zakročiť ešte prísnejšie a zoberie si pod drobnohľad 19 konkrétnych miest v štyroch provinciách Henan, Anhui, Jiangsu and Hebei. Informoval o tom denník Mirror.

 

Nová kampaň vyzýva ľudí, aby kontaktovali osobitnú "horúcu linku" a nahlásili "pohrebné priestupky" s prísľubom na finančnú odmenu.

 

Pred tromi rokmi ministerstvo vyzvalo na "čierny zoznam" ľudí a pracovísk, ktoré takéto predstavenia ponúkajú a praktikujú.

 

Napríklad líderka skupiny tanečníčok z provincie Hebei s názvom Red Rose bola za svoje vystúpenie potrestaná 15 dňovým pobytom za mrežami a pokutou 70 000 juanov (11 300 dolárov).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies