Čínou sa preháňa ničivý tajfún Mučike, stúpol počet obetí i nezvestných

NETKY.SK • 7 Október 2015, 11:37 • 2 min
Čínou sa preháňa ničivý tajfún Mučike, stúpol počet obetí i nezvestných

PEKING - Na 20 mŕtvych a štyroch nezvestných stúpol dnes počet obetí ničivého tajfúnu Mučike, ktorý sa cez víkend prehnal južnou časťou Číny. Oznámili to agentúry AP a Reuters s odvolaním sa na čínske štátne médiá. Najviac zasiahnutou bola juhočínska provincia Kuang-tung. Sedem ľudí tam usmrtili tornáda, ktoré tajfún vyvolal. Ďalších sedem osôb v zahynulo pri zosuvoch pôdy.

slovakia

left justify in out

Traja rybári zahynuli pri nehodách na mori a jednu osobu našli mŕtvu v troskách domu, ktorý sa zrútil počas búrky. Štyria ďalší rybári sú doposiaľ nezvestní, uviedla čínska agentúra Sinchua. Tajfún Mučike dorazil nad pevninu v provincii Kuang-tung v nedeľu, pričom spôsobil rozsiahle výpadky prúdu.

 

Tamojšie úrady zároveň zrušili desiatky letov a pozastavili aj prepravu pomocou vysokorýchlostných vlakov. Samospráva Kuang-tungu vyčíslila materiálne škody na približne 23,24 miliárd jüanov (približne 3,25 miliardy eur) a dodala, že tajfún ovplyvnil životy približne 3,5 milióna ľudí a zničil asi 282,700 hektárov ornej pôdy. V súvislosti s tajfúnom prišli o život v susednej autonómnej oblasti Kuang-si dvaja ľudia. Jedného z nich usmrtil pád stromu. Približne 417 domov bolo v provincii zničených a celkové škody na majetku utrpelo asi 1,9 milióna ľudí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies